Ovaj puder nanijela sam ujutro i testirala hoće li izdržati do večeri

privatna arhiva Kristijana Musića
Vidi originalni članak
  • Isprobala sam novi Estee Lauder Double Wear Light tekući puder namijenjen masnoj koži i testirala sam mu trajnost
  • Puder licu daje zdrav i svjež izgled, ima srednju pokrivnu noć i odlično se fotografira 
  • Moje lice cijeli je dan izgledalo besprijekorno, a puder se nije ni pomaknuo s mjesta

S obzirom na to da imam masnu (i nerijetko dehidriranu) kožu, s dolaskom toplijeg vremena uvijek kreću i moje standardne muke. Svakog jutra jako se potrudim da nanesem puder i dobro ga fiksiram, ali već na putu do ureda pojavi mi se neželjeni sjaj po obrazima i na području oko nosa. Prije podne već sjajim kao novogodišnja noć i pokušavam sve spasiti puderom za matiranje ali to najčešće završi jako, jako loše. I, da, već sam isprobala jako puno pudera namijenjenih masnoj koži, ali nisam baš imala mnogo sreće. Problem je uvijek isti - prerano se zasjajim. Osim toga, dobar dio pudera za masnu kožu daju efekt maske i naprosto su previše mat za moj ukus, a ja sam od toga već umorna. S obzirom na to da imam sve manje problema s prištićima, htjela sam nešto nježniju i prozračniju varijantu pudera koji na mom licu neće izgledati kao maska, ali dat će mi željenu dugotrajnost.

Visoka očekivanja već od ranog jutra

Od prijateljice sam čula kako je Estee Lauder Double Wear tekući puder, kojeg sam već prije koristila i voljela, dobio svoju light verziju i odlučila sam se da ga naprosto moram isprobati. Estee Lauder Double Wear Light Soft Matt Hydra Makeup tekući puder zapravo je namijenjen svim tipovima kože, ima zaštitni faktor 10 te obećaje srednju pokrivnu moć i dugotrajnost. Puder dolazi u elegantnoj plavoj kutijici, a unutra se nalazi chic pakiranje bež boje. Količina proizvoda je 30 ml, a cijena mu je 405 kuna.Za moju relativno blijedu, ali hladniju boju kože idealnom se pokazala nijansa 2C2 Pale Almond. Na prvi dodir zaključila sam da je puder srednje guste teksture. Ne razlijeva se lako, ali nije ni pregust. Nadalje, s prvim nanosom postalo mi je jasno da je doista riječ o srednjoj prekrivnoj moći koja mi je definitivno bila dovoljna. Tek sam na jednom mjestu utapkala dodatnu količinu samo da provjerim može li se prekrivna moć nadograditi. I, da, može, nadogradnja izgleda odlično. Voljela bih nadodati kako mi je puder jako lijepo popunio pore i "ispeglao" lice. Kada je riječ o finishu, riječ je doista o nježnoj mat varijanti finisha koja na licu ostavlja zdrav i vrlo, vrlo svjež izgled. Nema efekt maske i na licu se uopće ne osjeća. Ne sjećam se kad sam si bila ljepša tako rano ujutro, doista. Moja su očekivanja bila visoka već od ranog jutra. 

Najtopliji i najsparniji dan u godini?

Kada sam stigla na posao, dobila sam nekoliko komplimenata za svoj izgled i na snimanju provjerila kako se puder stvarno lijepo fotografira. Iako ima SPF, na slikama izgleda sjajno. Međutim, znala sam da najveći izazov tek stiže. Nakon tjedana kiše, zasjalo je sunce i temperatura se popela na 25 stupnjeva. Za testiranje sam odabrala, vjerujem, najtopliji dan u ovoj godini koji je stigao nakon sve te silne kiše. Već sam znala da bi se u tim uvjetima moje lice sjajilo već tijekom vožnje na posao, ali ovaj put me iznenadila činjenica da sam u trenutku završetka snimanja, oko 11 sati, još uvijek bila u savršenom stanju. 

Fotografirano oko 9:30 h.

I dalje je sve na svom mjestu

Puder sam drugi put provjerila nešto malo prije 15 sati i uvjerila se da je i dalje baš sve na svom mjestu. Za mišljenje sam pitala i kolegicu Ivu koja mi je potvrdila da doista izgleda odlično. Bila sam stvarno presretna i počela sam proučavati o čemu bi mogla biti riječ. Pročitala sam kako ovaj puder sadrži hijaluronsku kiselinu koja njeguje kožu i kontrolira količinu sebuma koji se luči te ne dopušta da puder začepljuje pore. Osim toga, definitivno pomaže i činjenica da je ovaj puder na bazi vode, a ne na bazi ulja. 

Svjež i odmoran izgled čak i navečer

Oko 17 h krenula sam s posla i zamolila kolegicu da dokumentira stanje mog pudera. Divno, zar ne? Sve je bilo na svom mjestu čak 7 sati nakon nanošenja i bez ijednog popravka. Iskreno, već se pomalo pitam sanjam li! Puder koji je jako nježan, na licu ostavlja zdrav izgled, ali dugo traje - zvuči mi kao ostvarenje snova! Već tada sam znala da je ovaj puder prošao baš svaki moj test, a nosila sam ga i naknadno na piće s prijateljicama. One su, naime, mislile da dolazim od kuće, a ne s posla jer sam im, citiram, izgledala veoma svježe i odmorno. 

Fotografirano oko 17 h.

Zauvijek bih ga koristila

U konačnici, naprosto moram istaknuti kako ovaj puder doista vrijedi svake kune i presretna sam što ovu recenziju dijelim s tobom jer bi ti doista mogla pomoći. Ukoliko bih, kao osoba izuzetno masne i zahtjevne kože, morala do kraja života koristiti samo jedan proizvod - to bi definitivno bio ovaj puder. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr