Otkrivene tajne starenja najljepših glumica: Troše do 50.000 dolara godišnje!

Guliver Image/Getty Images
Ako ste ikad pogledali fotografije Jennifer Lopez, Sandre Bullock ili Jennifer Aniston i zapitali se “zašto ja ne starim tako?”, donosimo odgovore!
Vidi originalni članak

Savršeno isklesano tijelo 45-godišnje Jennifer Lopez, besprijekorno lice 50-godišnje Sandre Bullock ili bilo koji dio 47-godišnje Julije Roberts - zašto se čini da ove dame nikad ne stare?

“Barem 10 puta dnevno imam taj razgovor sa svojim klijenticama”, otkriva njujorška dermatologica Dendy Engelman. “Kažu mi kako su veganke, vježbaju, ne piju alkohol i piju puno vode i nikad im nije jasno zašto hrpa glumica izgleda bolje od njih. Mogu vam iskreno reći jer dosta njih dolazi kod mene na tretmane - ako izgledaju dobro, i tvrde da ništa nisu radile, ne govore istinu!”, odlučna je dr. Engelman. 

No, tretmani se danas itekako razlikuju od onih prije 10 godina; doista, ako osoba kaže da nije išla na plastičnu operaciju, vjerojatno govori istinu - većina klijentica dr. Engleman dolazi na “popravke”, malene zahvate kojima se vrijeme zaustavlja. Stariti kao celeb zahtijeva iznimnu posvećenost, tvrde njihovi dermatolozi i plastični kirurzi, a pritom misle na vrijeme i novac koji bi nama, običnim smrtnicima, bio u potpunosti nerazuman. “Jedna od mojih klijentica je često na televiziji i svako dva tjedna dolazi na tretman od oko 6.000 dolara”, otkriva dr. Engelman, dodajući kako nije neuobičajeno da pacijenti godišnje kod nje ostavljaju od 25.000 - 50.000 dolara, ne za potpune transformacije, već samo kako bi bile najljepše verzije samih sebe.

Za ovaj pomak djelomično je zaslužna činjenica da društvo konačno dozvoljava ženama da budu seksi i mladenački se odijevaju u 40-ima, 50-ima, pa čak i nakon 60-ih, bez da ih osuđuje. Dapače, dami Helen Mirren skidamo kapu! S druge strane, dermatolog Harold Lancer čije su klijentice Beyonce i Scarlett Johansson tvrdi kako zgodne zrele žene imaju više veze sa njegom, no sa promjenom u društvu - glumice koje su danas u 40-ima bile su među prvima koje su u dvadesetima počele religiozno koristiti kreme za zaštitu od sunca i Retin-A.

“Dakota Fanning imala je 9 godina kad je prvi put došla kod mene”, prisjeća se Lancer. “Uvijek se pobrinem da pacijenti, neovisno o dobi, razumiju važnost vježbanja i izbjegavanja ugljikohidrata, soli i mliječnih proizvoda. Tek onda započinjemo s tretmanima - nakon dva tjedna dijete dolaze na pregled i mikrodermoabraziju. Nakon šest slijedi ultrazvuk ili radiofrekvencija vrata, obraza i obrva. O iglicama možemo razgovarati tri mjeseca nakon toga - moje klijentice ne dolaze po brza rješenja. Jasno im je da započinju seriju jako skupog održavanja. Ne postoji vrt koji možete posaditi, bez da se povremeno morate riješiti korova”, okrutan je dr. Lancer.

A najbolji u uklanjanju korova i dalje je Botox, koji neki dermatolozi danas koriste i prije pojave bora. “Koristim ga na cijelom licu, ali lagano, kako biste zadržali pokret u mišićima, ali bez crta”, objašnjava dermatologica Karyn Grossman. “Glumci obično ne čekaju da stvari postanu loše - vrlo često ih direktori fotografije na setu upozore ako su im podočnjaci preveliki”. Za razliku od dosadašnje estetske kirurgije koja je itekako bila prepoznatljiva po prenapuhanim usnicama i jagodicama, današnji tredovi mnogo su blaži - fileri poput Beloteroa, kojeg obožavaju dermatolozi slavnih, ubrizgavaju se u jako malim količinama i mogu ići svugdje. “Stavljam ih u ušne resice, ruke i dlanove jako mršavih klijentica jer ih to može postarati”, otkriva Grossman, a njezina kolegica dr. Engelman se slaže: “Upravo sam ga ubrizgala ženi u koljena, a ona čak nije ni slavna!”. 

No, druga grupa celebritija više voli ultrazvuke i radiofrekvencije od filera, iako zbog njih ponekad i do tri dana ne smiju pred kamere. “Gwyneth Paltrow često priča o tome kako voli Thermage, terapiju radiofrekvencijom koja ne stanjuje kožu”, otkriva Grossman. U ponudi su i tretmani lica koji potiču rad mišića (obožavaju ih Cindy Crawford, Rachel Weisz, Julianne Moore i Naomi Watts), no ovakvi pothvati iznimno su dugotrajni - za najbolje rezultate potrebno je krenuti već u dvadesetima. Kreme za zaštitu od sunca i Retin-A prvi su koraci, zatim tretmani LED svjetlima jednom tjedno, njegujući tretmani lica svako dva tjedna, Botox četiri puta godišnje, a Thermage dvaput godišnje uz filere i pokoji laserski tretman omogućit će vam da izgledate kao J. Lo sa 45 godina. Rezultati će, jamče doktori, biti toliko postupni i prirodni da nitko neće ni primjetiti da se nešto događa, no fino će vas i koštati.

“Imam klijentice koje godišnje troše 30.000 dolara i izgledaju super, ali i one koje troše 3.000 dolara i isto izgledaju super. Nije stvar samo u borama”, zaključila je Grossman.

Posjeti Miss7.24sata.hr