Otkrivamo lagane trikove za zdravu i sjajnu kosu

Getty Images
Sjajna, lepršava kosa zaštitni je znak mnogih žena, a briga o njoj ne mora biti gnjavaža
Vidi originalni članak

Uz par jednostavnih trikova koji će joj podariti glamurozan izgled! Hrpa skupih preparata neće nužno oporaviti vašu kosu ako je do sada trpjela loš tretman. Istina je da na tržištu postoje razne maske, balzami i šamponi koji kosi vraćaju sjaj, čvrstoću i podatnost, no redovitom primjenom sljedećih beauty trikova vidjet ćete još bolji rezultat. 

Češljanje prije pranja

Svi želimo izbjeći zapetljane vlasi i stvaranje neželjenih dreadova u kosi, stoga je ovaj korak jedan od najvažnijih. Dobro počešljana kosa prije samog pranja lakše se pere i poslušnija je kod sušenja i stiliziranja.

Sušenje u ručniku

Agresivno i dugo sušenje sušilom samo će uništiti vlasi. Kada imate vremena, kosu ostavite što duže zamotanu u ručnik. Time ćete skratiti vrijeme sušenja, a kosa će vam biti zahvalnija.

Sušenje niz vlas

Ako želite (a sigurno želite!) da vam kosa bude glatka i da nema vidljivih izlomljenih dijelova vlasi po cijeloj dužini kose, sušite ju niz vlas, u smjeru rasta. Pomognite si prstima.

Češljanje mokre kose? Prestanite s tim. Naravno da je svaka kosa drukčija, no ovime ćete samo napraviti više štete nego koristi. Postići ćete bolji efekt ako prstima lagano prolazite kroz kosu tijekom sušenja, a počešljate ju tek nakon što je 90 % suha. I zapamtite, ispucale vrhove najbrže oporavljaju škare.

Posjeti Miss7.24sata.hr