Otkrijte tajne dobrog make upa

Petar Glebov/Pixsell
Nina Cvijanović dobila je priliku upoznati Eduarda Ferreira, vizažista američkog brenda Bobbi Brown. Otkrio joj je tajne dobrog make upa, a ona je svoje iskustvo opisala nama!
Vidi originalni članak

Poznati svjetski vizažist Eduardo Ferreira posjetio je Zagreb i naučio me svim tajnama savršenog make up-a. Eduardo je desna ruka revolucionarke u šminkanju, Bobbi Brown, a njihova filozofija sjajno se slagala i s mojim preferencijama u make upu. Naime, Eduardo prije svega naglašava prirodne ljepote ženskog lica, a sa šminkom ne pretjeruje, što i sama volim.

"Prije nanošenja šminke, morate osigurati da će ona lijepo izgledati na licu. Dakle, hidratizirajte lice", započinje osebujni vizažist.

Kako sam napomenula da imam suhu kožu, Eduardo je ispod očiju prvo utapkao hidratantnu kremu s mineralima koja, kako kaže, oživljava kožu.

"Dobro je da si rekla da imaš suhu kožu, jer većina žena se zimi baš s time bori. Nakon hidratantne kreme, nanijet ćemo serum koji zatvara pore, a za starije žene ima anti-age učinak ", nastavlja.

Serum zatvara pore i priprema kožu kako puder ne bi ušao u pore, a veže i vodu za kožu, pa će ona uvijek biti hidratizirana. Na kraju hidratantnom kremom premažite cijelo lice i ne zaboravite na vrat. Već nakon prvog koraka Eduardo mi je dao ogledalo i koža je stvarno sjajila.

"Sada možeš nanijeti samo malo maskare i spremna si za dnevni izlazak, jer naša kozmetika ima i trenutan, kao i dugotrajan učinak", objasnio je. Nakon toga, vizažist mi je na usne stavio malo balzama i tek tada je koža bila spremna za make up.

Važnost dobre podloge

"Priprema je najvažnija, a nakon toga treba naći pravu nijansu podloge za lice. Prava podloga je ona koja se ne vidi, zar ne?", pojasnio je Eduardo.

Najbolji su korektori i kremaste podloge koje u sebi imaju žuti pigment, a Eduardo mi je objasnio i zašto.

"Svi mi u podtonu naše kože imamo žutu, a Bobbi je bila prva koja je to otkrila. Naposljetku, žutom se neutralizira crvenilo, pa se tako sakrivaju i prištići ili akne."

Kada tražite svoju idealnu nijansu prvo korektor isprobajte uzduž linije koja ide od nosnice prema dolje, uz usne. Zatim na obrazu, pa dodatno na čelu i bradi koji nekada znaju biti malo tamniji. Svjetliji korektor prvo nanesite ispod očiju:

"Bobbi kaže da je korektor najveća tajna dobrog make upa, jer instantno lice čini svježijim. Korektor koji se nanosi ispod oka neka u sebi ima roze nijanse jer neutraliziraju tamne krugove ispod očiju."

Nakon toga sam saznala da ja, kao i većina žena, kako mi je i sam Eduardo potvrdio, radimo istu grešku. Naime korektor ili kremasti puder nikada se ne nanose na kapke.

"Kapci su vrlo hidratantno područje lica, pa će se korektor skupljati u nabore i nastat će neugledne nakupine", kaže Ferreira.

Zatim nanesite podlogu, a krenite od rubova nosa kod nosnica. Tamo je koža uvijek malo crvenija. Nakon toga podlogu plosnatom četkicom nanesite na bradu.

"Upamtite, nakon nanošenja podloge lice bi trebalo sjajiti, zato izbjegavajte prematirane podloge. Isto tako, potrudite se pronaći pravu nijansu, jer ne želite svijetu reći: pogledajte moju podlogu, već: pogledajte moju prekrasnu kožu", istaknuo je, pa mi ispod očiju nanio malo pudera u kamenu koji je fiksirao podlogu, te utapkao malo i na T-zonu (nos i čelo).

Želite li možete nanijeti i malo bronzera, ali upamtite na jagodice ga nanosite tako da imitira kako sunce pada na naše lice.

"Dakle, četkicom idite od gore prema dolje", objašnjava, pa poseže za, kako on kaže, tajnom zdravog i svježeg izgleda – rumenilom.

Rumenilo se nanosi na vrh jagodica. Rekao mi je da se nasmijem, pa opet potezima od gore prema dolje rumenilo velikom četkicom nanio na vrhove jagodica. Isto tako, savjetovao mi je i da koristim roze nijanse jer one daju mladenački i zdravi izgled, a narančaste onda kada nosim nijanse narančastog ruža. Na usne mi je zatim nanio ruž koji je sličan mojoj prirodnoj boji usana, jer kako sam kaže, nude je ove sezone veliki trend.

Istaknite svoje oči

"Jesi li primijetila kako sam prvo radio lice, obraze, pa usne, a oči ostavio za kraj? To je zato jer ne želimo na početku pretjerati s očima. Neka ostatak lica pokaže koliko intenzivno ćete našminkati oči. Naravno, ako radite smokey eyes onda krenite s očima", savjetuje.

Sljedeći korak su obrve:

"Dobro napravljene obrve uokvire cijelo lice. Pronađite nijansu sjenila ili proizvoda za popunjavanje obrva, koji su u vašoj boji obrva. Znat ćete da ste izabrali pravu boju, ako ona nakon nanošenja „nestane“, odnosno ako se potpuno stopi s dlačicama."

Iscrtajte donji luk, pa laganim potezima popunite rupice u obrvama. Nakon toga fiksirao mi je obrve prozirnim gelom, kako bi cijeli dan bile lijepe. Za kapke izabrao je prirodnu nude boju mojih kapaka, a u unutarnji kut oka malo svjetliju nijansu. Istu možete nanijeti i ispod obrva.

"Sve utapkajte prstima. Sada ćemo nanijeti mačkastu liniju gelastim eyelinerom koji je mnogo praktičniji od tekućeg tuša. Krenite od unutarnjeg kuta oka prema van. Tako ćete definirati oblik oka. Na kraju nanesite crnu maskaru, a ako je vani lijepo i sunčano poigrajte se sa svjetlucavim sjenilom koje će lijepo reflektirati sunčevu svjetlost", završio je.

I iako nisam vješta u šminkanju, ovo bi zasigurno mogla ponoviti, jer je cijela filozofija vizažista i kozmetičke kuće Bobbi Brown, prirodno, jednostavno i lako.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr