Otkrij kultne beauty proizvode i njihove zamjene!

Kozmetička industrija nas svake sezone razveseli čarobnim teksturama, prekrasnim mirisima i pakiranjima kojima je nemoguće odoljeti, stoga ni malo ne čudi što beauty ovisnice nerijetko posegnu i malo dublje u džep. Iako je posjedovanje određenih proizvoda stvar prestiža, velik broj njih ima jednako dobre, ali i jeftinije zamjene u drogerijskim brendovima.
Vidi originalni članak

Urban Decay Primer Potion (86 kn, 12$ na sephora.com) vs. Artdeco Eyeshadow Base (64,90 kn)

Primer Potion ima cijelu ergelu sljedbenika, ali odlaskom Sephore iz Hrvatske postao je teško nabavljiv. Iako razlika u cijeni nije velika, troškovi dostave je ipak povećavaju. Dobra zamjena je Artdeco baza za sjenilo koja ima jednako toliko obožavateljica, ali je dostupna u gotovo svakoj parfumeriji.

Beauty Blender spužvica (143 kn, 19,95$ na sephora.com) vs. Hello Beauty spužvica (19,90 kn)

Popularna 'jaja' za šminkanje svoj uspjeh duguju Beauty Blenderu, ali visoka cijena i činjenica da je spužvicu ipak potrebno mijenjati svako malo zbog higijenskih razloga ne idu Blenderu u prilog. Jeftinije spužvice poput Hello Beauty uvijek možeš zamijeniti na vrijeme, a i ako je izgubiš, nećeš očajavati.

Clarisonic Plus (1764 kn) vs. Olay ProX (229,90 kn)

Četkice za čišćenje lica prošle godine su se nametnule kao pravi hit i nešto što svaka beauty trendseterica mora imati, ali visoke cijene i dalje nas sprječavaju da uživamo u njima. Kao i većina kultnih proizvoda i Clarisonic ima svoje zagovarateljice, ali ako nisi sigurna u cijelu priču o četkicama, radije odaberi jeftiniju Olay verziju koja zahvaljujući mekim čekinjama ne oštećuje kožu.

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation (379 kn) vs. Bourjois Healthy Mix (112 kn)

Otkad se Luminous Silk puder pojavio na tržištu brzo je postao bestseller zahvaljujući tome da omogućuje savršen izgled lica, bez napudranog izgleda. Gotovo ravnopravan mu je Bourjois Healthy Mix, nešto jeftiniji puder koji ima gotovo jednak efekt, posebno ako i inače nemaš problema s tenom.

Benefit High Beam (186,42 kn, 26$ na sephora.com) vs. Essence soo glow! Highlighter (23,90 kn)

High Beam je ultimativni tekući highlighter koji obrazima daje nevjerojatnu svježinu, ali isto možeš postići i s Essence soo glow! Highlighterom. Pravila su ista – nemoj pretjerati i tvoj ten će djelovati svježe i prozračno!

Slike pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr