Obrve: kojih se trendova sjećamo s jezom, a koji su bili super

Instagram
Sve smo barem jednom u životu požalile nakon što smo si same ''uredile'' obrve. Pronašli smo Instagram profil koji je posvećen lošim (loše počupanim) obrvama kroz povijest
Vidi originalni članak

Trendovi se brzo mijenjaju, pa je tako i s oblikom obrva. Od neprirodno tankih, preko gustih do lica bez obrva. Puno nas je trendova šokiralo, neki oduševili, ali svi su bili više manje prihvaćeni.  Ni poznate osobe nisu pošteđene ove beauty pogreške i vjerujem da je i njima loše kad pogledaju neke svoje slike iz mlađih dana. Osim celebrityja pamtimo i obrve dama koje su na svojim platnima ovjekovječili stari majstori, pamtimo čak i neke animirane likove. Kao posveta, danas bi rekli katastrofalnim, napravljen je Instagram profil koji je skupio najbolje od najgoreg. Na profilu History of over plucking možeš vidjeti sve ono što si se trudila zaboraviti. 

via GIPHY

I srednjem vijeku popularno su bile prirodne počupane obrve da bi se istaknulo čelo, pa bi se onda one naknadno crtale. Takav trend je započela kraljica Elizabeta. Dvorske dame su po uzoru na kraljicu čupale obrve ili su ih posvjeljivale i skrivale stavljajući preko njih bijeli puder. Već u baroknom dobu je takav trend je bio out. Tako da su se neke žene našle u problemu ako su si uništile obrve slijepo prateći trend.

 

 

U četrdesetima, pedesetim, pa kasnije i šezdesetima i sedamdesetima obrve su postale modernije. One su uredne, punije i sa laganim lukom koji prati oblik oka. Mnogobrojne dame su pratile taj trend ženstvenih obrva, zatim postaju asimetrične i pune. A modna kuća Dior ih uvodi na svjetsku scenu. 


 

Osamdesete kad spomenemo, prvo na pamet padne Madonna, Cyndi Lauper, Brooke Shields njihove kolegice s punijim obrvama koje se ističu na licu. Uz natapirane frizue i velike naramenice, ni obrve nisu smjele zaostati. Najbolje bi ih opisali kao rasčušane i nemarne.

A na kraju dolazimo do vrhunca. Devedesete su po mnogočemu bile posebne, pa tako i po obrvama. ''Skinny'' obrve je na velika vrata uvela Kate Moss, te su ju brojne dame slijedile.Trend skinny obrva nastavio se sve do 2010. godine. Kad se sad sjetimo tog razdoblja, možemo zaključit da imamo sreću da je prošlo.

 

U današnje doba obrve se crtaju, ukrašavaju se od šljokica do pirsinga i debelo su istaknute. Tako da svaka od nas može pronaći nešto za sebe što će joj najbolje odgovarat. A kad spomenemo debele obrve, prva padne na pamet Cara Delevingne i trend koji je uvela. Nitko nam ne garantira da trenutni trend neće jednog dana završit na isto ovakvim stranicama. A dok se to ne dogodi, možemo se smijati objavama na ovom profilu.

 

via GIPHY

 

Posjeti Miss7.24sata.hr