Tamni ruž ljeti - da ili ne?

Guliver Image/Getty Images
Trend s crvenog tepiha je jasan: nose se tamni ruževi! Međutim, jesu li takvi ruževi stvoreni za ljetne dane otkrila nam je vizažistica Ana Gabelić iz Make Up Factorya.
Vidi originalni članak

Tamni ruževi obično na svjetlost dana izlaze s prvim hladnijim danima. Ipak, nedavno održani Met Gala i Billboard Awards su otkrili kako se poznate dame još uvijek ne žele odreći tamnih nijansi ruževa. Intenzivne crvenkasto-smeđe nijanse nosile su Lana Del Rey, Jessica Alba, Camilla Belle, Katy Perry, Amber Valetta i Kate Bosworth.

Atraktivna crnka Camilla Belle je tamni ruž boje čokolade kombinirala uz elegantnu chignon punđu i svoj zaštitni znak – debele obrve. Besprijekoran ten i zlatno sjenilo bili su dovoljni da mlada glumica zablista. Jessica Alba je nosila uvojke u stilu Veronice Lake i nešto crveniju boju ruža u kombinaciji s brončanim smokeyem i zlatnom haljinom. Zanimljivo je kako su obje glumice odabrale haljine u metalik nijansama koje naglašavaju njihovu tamnu put.

Pjevačica Lana Del Rey je odabrala ljubičastu nijansu ruža koji pristaje njenoj blijedoj puti, a uz nju je nosila prepoznatljivi mačkasti look na očima. Ova kombinacija možda djeluje previše agresivno na njenom licu uokvirenom valovitom kosom. Kate Bosworth je poznata kao jedna od vodećih trendseterica, a svoj novi omiljeni ruž nosi u stilu 30-ih godina prošloga stoljeća. Haljina od perja, punđica na vrhu glave, ljubičasti ruž i debele obrve su bili dovoljni da zasjeni mnoge kolegice.

Ostaviti za jesen ili nositi odmah?

Bez obzira o kako laganoj teksturi se radi, tamni ruževi spadaju u kategoriju teškog make upa, posebno kada se radi o streetstyle modi. " Osobno volim tamne boje ruževa i volim druge šminkati s njima, ali treba imati na umu da taj ruž izgleda dobro samo u određenim prigodanama. Tamni ruževi i prirodan make up na očima su odlična kombinacija za crveni tepih, ali kada se temperatura popne iznad 25 stupnjeva, tamni ruževi izgledaju prenapadno u svakodnevnim situacijama, posebno ove sezone kada je odjeća šarena i jarkih boja od glave do pete" objašnjava Ana Gabelić.

Ana naglašava kako su ove zime bili popularni tamni ruževi u ljubičastim nijansama i boji višnje, ali da nije primijetila da ih žene češće nose. "Kada su u pitanju takve tamne nijanse, većina žena smatra da im one ne stoje. Žene se jednostavno ne usude nositi takve tonove, ali svaka čast iznimkama. Ostalima preporučujem da se savjetuju s vizažistom koji će im pomoći da se odvaže nositi drugačiji make up od onog koji su nakvikle" kaže poznata vizažistica koja ima i nekoliko savjeta za nošenje ovih diskutabilnih nijansi.

Ana kaže da, ukoliko ste se odlučili za tamniju nijansu ovog ljeta, koristite sjajilo ili pak ruž i preko njega nanesete prozirno sjajilo jer će tako cjelokupan look biti svježiji. "Ruževi u tamnijim nijansama najbolje stoje crvenokosim ženama te ženama s kosom u ljubičastim tonovima. One čak mogu pronaći ruž u identičnoj nijansi kao što je nedavno učinila Katy Perry, dok će riđokose izgledati odlično s brončanim ružem. Plavuše i crnke s ovim bojama mogu izgledati neprirodno, posebno kada su ljetne temperature u pitanju" za kraj je objasnila Ana.

Posjeti Miss7.24sata.hr