Nosi se make up u jarkim bojama

Guliver Image/Getty Images
Uz tamni ruž i grunge look, ove jeseni je zaživio i jedan vedriji trend – jarke boje. Iako neuobičajen za jesensku sezonu, jarki make up nam se uspješno uvukao pod kožu. Raznobojna sjenila, ruževi i lakovi za nokte uljepšavaju nas iz dana u dan.
Vidi originalni članak

Jesen uglavnom vežemo uz nijanse kao što su boja vina, smeđa ili maslinasta, ali ove sezone trendovi su ipak prilagođeni i ženama koje se vole istaknuti te ne žele zapasti u zimsko sivilo. Jarke boje nose se na usnama, očima i noktima, ponekad čak i zajedno ako ste dovoljno hrabri.

Jarkim bojama na licu u prvom redu nisu odoljeli dizajneri. Kako se modne sezone sve više pretapaju jedna u drugu zbog nestanka strogo definiranih godišnjih doba, tako i beauty trendovi postaju sve raznovrsniji. Jeremy Scott ide korak dalje od uobičajenog jarkog make upa te naglašava oči i usne i to grafičkim iscrtavanjem linija. Ovaj trend rezerviran je samo za najhrabrije jer djeluje gotovo poput scenske šminke, traži mirnu ruku i savršenu podlogu.

Mnogo jednostavniji, a opet dovoljno upečatljivi su lookovi sa sjenilima u jarkim bojama. Sve nijanse plave, ljubičaste, zelene, žute i ružičaste su IN, a ono što vi trebate napraviti je prilagoditi boju sjenila boji svojih očiju. Za dnevni look ipak sugeriramo tuš ili olovku u boji koji je idealna zamjena za sjenilo te koji kreira decentniji look.

Klasičarke će oduševiti ruževi jarkih boja. Iako je crveni ruž uvijek u modi, teško je odoljeti nijansama ružičaste i ljubičaste te narančaste. Pomoću njih kreirajte pin up look s modernim zaokretom koji je neočekivan, ali ne odstupa previše od uobičajenog looka.

One najmanje hrabre mogu biti u trendu zahvaljujući lakovima za nokte. Usprkos trendovima na modnim pistama i u limitiranim kolekcijama, žene i dalje rado nose lakove jarkih boja koji su prije nekoliko godina ušli u modu. Nijanse kao što su pink i narančasta mogu biti dobra zamjena za crveni lak ako na vašem radnom mjestu dozvoljavaju samo klasične nijanse, dok će žute, zelene, plave i ljubičaste bočice uvijek osvježiti vaš vikend.

Više slika i cijene proizvoda pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr