Nikada više ispucali vrhovi: Evo i kako!

Guliver Image/Getty Images
Nema boljeg osjećaja od onog kad izađete iz frizerskog salona sa savršenom frizurom, bez ispucalih vrhova...
Vidi originalni članak

Iako redovito perete i dubinski hidratizirate svoju kosu, poslije samo nekoliko tjedana korištenja pegle ili sušila, oštećeni vrhovi su gotovo izvjesni. Upravo zbog toga pokušali smo provjeriti koji su najbolji načini da spriječite uništenje kose, a mnogi od njih su vam nadohvat ruke i već u vašoj kuhinji.

Češće šišajte kosu

Umjesto da odgađate odlazak u frizerski salon i čekate po nekoliko mjeseci između šišanja, napravite to svakih par tjedana, ovisno o dužini vaše kose. Češće šišanje smanjit će mogućnost da vrhovi vlasi ispucaju i da do toga dođe između dva odlaska u salon. Ako ne možete odlaziti tako često u salon, pokušajte sami, malim škarama, odrezati vrhove.

Isprobajte kokosovo ulje

Ovo je još jedan odličan način za primjenu kokosovog ulja. Nanesite ga na kosu, počevši od korijena prema vrhovima, i pustite neka odstoji pola sata. Ovaj dubinski tretman za vašu kosu pomoći će vam da se riješite ispucanih vrhova, ali će također i hidratizirati vaše vlasi.

Žumanjak za zdravu vlas

Za oštećene vrhove kose možete koristiti i ono što obično doručkujete. Jednostavno izmutite jedan žumanjak, nanesite ga na kosu, ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim dobro isperite. Češće dubinski hidratizirajte kosu Ako dodate vlažnost vašoj kosi češće, to vam može pomoći i da se riješite ispucanih vrhova. Zato primjenjujte tretman dubinske hidratacije barem jednom tjedno.

Nanesite maslinovo ulje na kosu

I maslinovo ulje ima široku primjenu u kozmetici, osobito kod šampona i balzama, pa ga preporučujemo kao još jednu metodu kojom možete ukloniti oštećene vrhove kose. Jednostavno, par žlica maslinovog ulja ulijte na dlan, protrljajte po kosi, obraćajući posebnu pažnju na vrhove, ostavite da odstoji i kasnije isperite šamponom.

Odmorite od peglanja i feniranja kose

Uporabom aparata za kosu koji koriste toplinu za oblikovanje, uništavate ne samo vrhove, već i kvalitetu cijele vlasi. Zato ostavite ova pomagala po strani na nekoliko tjedana da bi vam se kosa koliko-toliko oporavila od njihove neprestane uporabe, a to će dovesti i do manjeg pucanja vaših vrhova.

Posjeti Miss7.24sata.hr