"Neshvatljivo mi je da žene spavaju sa šminkom!"

Danijel Berković/Pixsell
Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović svojim se radom nametnula kao jedna od najomiljenijih među hrvatskim poznatim damama. Gotovo da ne prođe neki event, a da netko ne odjene njenu haljinu. Usprkos tome što naporno radi, Aleksandra i sama uvijek izgleda dotjerano i elegantno, baš poput žena za koje kreira svoje haljine.
Vidi originalni članak

Moglo bi se reći kako je Aleksandra Dojčinović sama sebi najbolja reklama. Ona je savršeno utjelovljenje svog dizajna, stoga nije neobično što je ponekad zamijene za modela koji nosi reviju.

"Baš razmišljam o svojim prvim kozmetičkim proizvodima, ali se zaista ne sjećam koji mi je bio prva ljubav. Zato se sjećam svog prvog Gucci parfema koji sam kupila od prve plaće. Kada imaš 16 godina, to je velika stvar koja te veseli danima", prisjeća se Aleksandra i dodaje kako je imala i nekih 'kikseva' u mlađim danima:

"U sedmom razredu osnovne škole došla sam na nastavu s neonskim sjenilom, jer mi je samo takvo pristajalo uz outfit. Danas kad pogledam stare fotografije, ne mislim da sam pogriješila. Prije bih rekla da sam bila u skladu s vremenom."

Danas je teško možemo zamisliti u neonskom izdanju, jer su njeni lookovi prije svega ženstveni. Među njene beauty favorite tako se ubrajaju All Mat Make Up For Ever podloga i Sisley maska za podočnjake. S dolaskom toplijih dana počinje koristiti i kreme s visokim zaštitnim faktorom, a omiljene su joj one brenda Daylong.

"Kada želim posebno zablistati koristim svoju vizažisticu Žanu Kožul. Bez obzira na najbolje proizvode, nema do dobrog vizažista", iskrena je dizajnerica.

Aleksandra kaže kako nema loših navika kada je njega kože u pitanju, ali priznaje kako bi mogla češće svratiti do kozmetičarke. Lice čisti micelarnom otopinom i umiva posebnim sapunima i više puta na dan, stoga joj je neshvatljivo da neke žene u krevet odlaze sa šminkom. Svoje lice dodatno njeguje posebnim tretmanima kisikom i čišćenjem lica u centru Lora Derm, koje obavlja jednom u dva mjeseca.

"Kosu pak njegujem isključivo Kevin Murphy proizvodima koje obožavam. Ovisno o boji moje kose, moja frizerka Katica Topčić odlučuje što je najbolje za mene, bez obzira radi li se o njezi ili frizuri. Zajednički donesemo odluku, ali uvažim njene savjete", kaže Aleksandra.

Mlada dizajnerica otkriva i kako se ne boji starenja. Jednostavno kaže da svako vrijeme nosi svoje, pa joj botoks i estetska kirurgija nisu na pameti. To se vidi i u njenom odabiru beauty ikone:

"To bi svakako bila Cate Blanchett, koja osim što je modna ikona je i pojam lijepe i njegovane žene. Nije ni čudo što je zaštitno lice tolikih beauty kampanja", za kraj je dodala Aleksandra.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr