Naše čitateljice testirale su nove beauty proizvode protiv pigmentacijskih mrlja. Evo koji su njihovi dojmovi

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Na pojavu pigmentacijskih mrlja veliki utjecaj imaju genetika, hormonske promjene i unos nedovoljne količine vitamina, no ipak najveći uzročnik je sunce
  • Ispravnom njegom kože možeš se ne samo boriti protiv hiperpigmentacije, već je možeš i spriječiti!
  • Nivea je nedavno lansirala moćan duo u borbi protiv pigmentacijskih mrlja iz linije Cellular LUMINOUS630, a miss7 čitateljice prve su imale priliku testirati proizvode

Iako svi mi razvučemo osmijeh na lice pri pomisli na ispijanje kave na sunčanoj terasi ili na boravak u prirodi u toplim danima, činjenica na koju nas stručnjaci stalno iznova upozoravaju jest da sunce itekako može biti štetno, ponajprije za našu kožu. Štetne UVA i UVB zrake prodiru u kožu i uzrokuju fotostarenje kože te tamne pigmentacijske mrlje koje su rezultat neuravnotežene proizvodnje melanina, pigmenta koji je odgovoran za našu boju kože.
U određenim slučajevima se proizvodnja melanina poremeti i zato se počne neravnomjerno taložiti u koži. Mrlje se mogu javiti zbog genetske predispozicije, starenja, mogu ih uzorkovati i hormonalne promjene poput trudnoće ili menopauze, ali i upalni procesi na koži poput akni, no njihov najčešći uzročnik je sunce. Upravo zato je potrebno pronaći adekvatnu zaštitu za kožu koja će spriječiti daljnje nastajanje mrlja te umanjiti vidljivost postojećih.

Nakon što smo čuli za NIVEA Cellular LUMINOUS630 liniju koja ima dokazanu učinkovitost u borbi protiv pigmentacijskih mrlja i rezultate velike znanstvene studije u kojoj je 91 posto ispitanica potvrdilo odlične rezultate nakon korištenja NIVEA Cellular LUMINOUS630 seruma, odlučili smo i sami pokrenuti mini istraživanje u kojem su sudjelovale miss7 čitateljice. No, prije nego što ti otkrijemo njihove dojmove, pobliže ćemo te upoznati s proizvodima.

NIVEA Cellular LUMINOUS630 serum za lice predstavlja proizvod s visokim sadržajem aktivnih tvari, od kojih i patentirani sastojak LUMINOUS630®. Nakon 10 godina istraživanja i čak 50.000 testiranih sastojaka, Niveini znanstvenici su razvili ovaj iznimno učinkovit sastojak protiv mrlja koji djeluje na staničnoj razini, tako da posvjetljuje tamne mrlje i smanjuje njihovu veličinu. Ujedno uravnotežuje proizvodnju melanina kako bi spriječio pojavu novih mrlja. Ovaj lagani serum koristi se samostalno navečer, a ujutro kao korak 1 prije nanosa dnevne kreme sa zaštitnim faktorom. Ublažava mrlje uzrokovane suncem, starenjem i djelovanjem hormona kako bi razotkrio prirodnu blistavost kože.

Isti moćan sastojak protiv mrlja sadrži i NIVEA Cellular Luminous630® dnevni fluid koji dolazi u laganoj formuli za dodatnu zaštitu, obogaćenu hijaluronskom kiselinom, vitaminom E i UVA/UVB filtrima. Zahvaljujući SPF 50, koža je svakodnevnim korištenjem ovog fluida zaštićena od sunca i fotostarenja, a nakon nanošenja, koža je hidratizirana, matirana i glatkija na dodir. Tekstura kože poboljšana je, a ten je ujednačeniji i blistaviji. Zbog nježne formule i dermatološki potvrđene podnošljivosti za kožu, fluid se preporučuje za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu.

Naše čitateljice na svoju su kućnu adresu primile NIVEA Cellular LUMINOUS630 serum i NIVEA Cellular LUMINOUS630 fluid protiv pigmentacijskih mrlja, nakon čega su pomno pratile njihovo djelovanje unutar 8 tjedana. Rezultati su, prenose nam čitateljice, oduševljavajući! Sve tri čitateljice proizvode su koristile svakodnevno, a u nastavku teksta u cjelosti ti prenosimo dojmove i recenzije miss7 čitateljica!

Sonja Pleše

''Imam 50 godina i ogledalo mi već dugo nije prijatelj, nego pokazatelj protoka vremena. Tijekom godina, nakupila sam na licu nepravilnosti, a među njima su i mrlje različite pigmentacije, koje su uzrokovane zubom vremena, upalama, sitnim ozljedama i dugogodišnjim utjecajem sunca. Baš prije izlaska Niveine Cellular LUMINOUS630 linije njuškala sam po drogerijama u potrazi za 'instant rješenjem' za ujednačavanje tena. Rješenje je moralo biti jednostavno, financijski prihvatljivo i učinkovito. Također, moralo je biti ugodno na koži i moralo je sadržavati SPF faktor koji je nužan za moj način života. Kao naručeno, vidjela sam reklamu za serum i fluid za lice sa sastojkom LUMINOUS630 i krenula s redovnim korištenjem.
Već nakon prvih par primjena, bila sam oduševljena sa osjetom koji ostavljaju na koži. S obzirom na moju mješovitu kožu, bila sam malo skeptična, ali već nakon prve primjene, uživala sam – koža je bila nahranjena, ali ne i masna, bez neželjenog sjaja. Film koji ostavlja na koži gotovo je nevidljiv i lagan, koža ispod diše, nahranjena je i hidratizirana u savršenom omjeru. Fluid se pokazao izvrstan u srazu s proljetnim suncem – nos nije pocrvenio za prvih proljetnih šetnji kao obično. SPF 50 daje izvrsnu i dugotrajnu zaštitu.
Nakon primjene od osam tjedana, vidljive su razlike na licu. Najveće pigmentacijske smeđe mrlje su još uvijek vidljive, ali su blažih rubova i manje vidljive. Ten na cijelom licu je ujednačeniji. Svakako ću koristiti i dalje proizvode iz Cellular LUMINOUS630 linije te se uskoro nadam i noćnoj kremi iz navedene linije.''

Stela Dominis

''Otkad koristim NIVEA Cellular LUMINOUS630 serum i fluid sa zaštitnim faktorom primjećujem da već nakon 4 tjedna moja koža izgleda zdravije i sjajnije, nekako osvježeno, a nakon 8 tjedana pigmentacijske mrlje su posvijetlile. Čak mi se i bore manje primjećuju. Sigurno ću nastaviti koristiti ove proizvode jer odgovaraju mojoj koži, sprečavaju i smanjuju mrlje, a uz veliki zaštitni faktor 50 mogu napokon bez straha na sunce!''

Anita Miliša

''Koristila sam proizvode u kombinaciji, dva puta u toku dana i stvarno nije bilo teško pridržavati se rutine, obzirom da mi je to oduzimalo svega nekoliko minuta dnevno. NIVEA Cellular LUMINOUS630 serum koristila sam ujutro i uvečer, nakon što bih temeljito očistila lice, a NIVEA Cellular LUMINOUS630 fluid ujutro i još jednom u toku dana, baš kao što je pisalo u uputama. U početku sam bila malo skeptična, ali čula sam same riječi hvale za ove proizvode i zato nisam odustajala. Već dugo imam hiperigmentacijske mrlje kojih se pokušavam riješiti, a Niveina Cellular LUMINOUS630 linija konačno mi je u tome pomogla.
Nakon četiri tjedna nisam vidjela neku bitniju razliku, no i dalje sam nastavila svakodnevno s istim beauty režimom i baš zato sam ostala ugodno iznenađena kada sam nakon osam tjedana primijetila da su moje hiperpigmentacijske mrlje odjednom manje vidljive. Sjećam se da sam si pomislila kako ovo čudo od proizvoda zaista funkcionira! Osim što su mrlje manje vidljive, jako mi se svidjela lagana tekstura oba proizvoda koji u kombinaciji zaista čine sve ono što piše na ambalaži te činjenica da sadrže faktor 50 i da je moja koža zaštićena od daljnje pojave pigmentacijskih mrlja. Slobodno mogu reći da je moje lice nakon 12 tjedana korištenja seruma i fluida u puno boljem stanju - ten je blistaviji, a koža hidratizirana i glatka na dodir. Sigurno kupujem oba proizvoda!''

Dakle, naše čitateljice potvrdile su ono što je pokazala i studija koju su proveli znanstvenici iz Nivee - proizvod zaista djeluje na mrlje. Nivea istraživanje provedeno je na 91 posto ispitanica koje su redovito koristile NIVEA LUMINOUS630 serum protiv pigmentacijskih mrlja i koje su posvjedočile da ih je proizvod oslobodio pigmentacijskih mrlja, a evo kako se taj efekt odrazio na koži jedne od ispitanica:

Izvor: Nivea, fotografije su neretuširane

Posjeti Miss7.24sata.hr