Napravi anti-stres piling kod kuće

Promo
Stres je prečesta pojava u životu svake mlade i uspješne žene. Upravo zato donosimo mali lijek za nedjelju navečer - anti-stres piling s organskom lavandom.
Vidi originalni članak

I ptice na grani znaju da prije sunčanja moramo napraviti dobar piling za tijelo kako bi imali što ljepši i postojaniji ten. S druge strane, piling može imati i anti-stres svojstva napravite li ga s organskim esencijalnim uljem koji suzbija anksioznost i tjeskobu. Jedna takva super biljka je i lavanda, koja relaksira um, a pritom djeluje i anti-upalno, anti-gljivično, anti-depresivno, antiseptički i antibakterijski.

Za pripremu pilinga potrebno vam je (mjereno je u američkoj oznaci “cup” koja je 236,58 ml):
1/2 cup organskog kokosovog ulja
1/4 cup organskog grožđanog ulja
1 cup + 1/2 cup organskog rafiniranog šećera
1 žlica suhih pupoljaka lavande
10 kapljica esencijalnog ulja lavande
10 kapljica esencijalnog ulja tamjana

Najprije tuci kokosovo ulje dok ne postane kremasto. Ipak, nemoj ga sasvim rastopiti ili stvrdnuti, mora ostati u nešto krućem stanju. Zatim dodaj ulja uz konstantno miješanje. Sljedeći je korak ubacivanje pupoljaka i šećera, pa dobro miješanje svih sastojaka. Za kraj dodaj esencijalna ulja i još jednom sve dobro izmiješaj. Piling pohrani u 4 posudice (s čepom!) i drži ih u frižideru. Ovaj piling je najbolje koristiti pod tušem tijekom tuširanja maksimalno jednom tjedno. Nakon pilinga tijelo isperi šamponom da ne bi ostala masna i uživaj u mekoći svoje kože!

1) NOW Essential Oils 100% pure Lavender - 40,54 kn (iherb.com); 2) Oshadhi eterično ulje Lavanda - 75 kn (terra-organica.hr); 3) Dr. Organic Organic Lavender Pure Oil - 69,90 kn (Bauerfeind)

Posjeti Miss7.24sata.hr