Najljepši proljetni ruževi i sjajila

Thinkstock / Spencer Davies
Postoji li išta više seksi od sjajnih usnica? Smokey eyes je dramatičan, crveni ruž može izgledati agresivno, ali malo sjajila ili ruža u pravoj boji može promijeniti cijeli look.
Vidi originalni članak

Sjajila su već desetljećima omiljeni make up proizvod većine žena. Lako se nanose, ne traže preciznost, a jedna nijansa pristaje gotovo svima. Najpopularnija su ona ružičaste boje, ali ni malo ne zasotaju ni nude ili crvenkasta sjajila koja ove sezone doživljavaju povratak. Na Vanity Fair zabavi nakon Oscara lijepa glumica Claire Danes je blistala zahvaljujući nježnom sjajilu boje breskve koje se savršeno nadopunjavalo uz njenu koraljnu haljinu.

Ruževi su pak oduvijek sa sobom nosili dozu ozbiljnosti. Ove sezone i oni su zaigrani, ali ipak laganih tekstura. Zaboravite na mat ruževe koje smo nosili ove zime. Proljetni ruževi su seksi, zavodljivi, lagani i kremasti. Novi ruževi su obogaćeni posebnim pigmentima koji ostavljaju trag poput ruža, ali i sjaj poput sjajila za usne te dolaze u cijelom asortimanu boja: od bež do ljubičaste.

Kako ih nositi u novoj sezoni?

Sva sreća pa možemo reći kako je napokon došlo vrijeme kada je sve IN. Za vačernje izlaske možete odabrati crveni kremasti ruž pomoću kojeg ćete zablistati ili pak nude ruž koji će istaknuti vaš smokey look (kao u slučaju Mile Kunis). Želite li pak dokazati da ste trendovski osviješteni, isprobajte koraljne ruževe. Ako su vam zubi žuti, budite oprezni s narančastim ruževima, jer uz njih žutilo dolazi do izražaja.

Sa sjajilima je mnogo lakše, jer ih uvijek možete nanijeti u tanjem sloju, a i manje dolaze do izražaja. S jako pigmeniranim i intenzivnim sjajilima zadržite mjeru i dobro pazite da vam se ne bi razlijevalo preko ruba usana. Ove sezone su, kao i uvijek, popularna ružičasta, ali i crvena sjajila koja mogu zamijeniti crveni ruž.

Novi/stari trend je nanošenje sjajila preko ruža za usne. Iako su vizažisti uvijek naglašavali da malo sjajila preko ruža može učiniti usne punijima i više seksi, proteklih sezona smo ih voljeli nanositi odvojeno. Ove sezone možete nabaviti nekad popularno prozirno sjajilo i nanesite ga na sredinu donje usnice za dojam punoće, a zanimljiv efekt možete postići i stavljanjem kontrastnih boja na usne.

"Ove sezone najpopularnije su koraljne nijanse, tj. one koje su crvenkaste i vuku prema narančastoj, a ja bi se usudila reći da su čak više narančaste nego crvene. Od sjajila su uvijek popularna baby roužičasta koja pristaju svima, uvijek i svuda" objašnjava Make Up Factory vizažistica Ana Gabelić. Ana savjetuje da danju koristite sjajila, a navečer ruževe. "Dnevna varijanta su sjajila u ružičastoj ili boji breskve (Artdeco Lip Brilliance br 38 i 64), a za one malo odvažnije tu su tekući ruževi koji imaju teksturu sjajila.  Oni su kremasti i gusti te dulje ostaju na usnama (npr. Lip Lacquer od Artdecoa). Želite li naglasiti svoje usne samo laganim daškom boje, savjetujem korištenje transparentnih crvenih sjajila" objašnjava Ana. Za večer su idealna žarka ružičasta, senzualna crvena i boja vina. "Kako bi se naglasila boja, preporučujem da natapkate prozirno sjajilo preko ruža. Želite li pak samo ruž – imate sreće jer su mat ruževi IN, ali sjajila ove sezone moraju imati što više šljokica i biti jako sjajna" poručila je Ana.

Posjeti Miss7.24sata.hr