Najbolje obrve za vaš oblik lica

Tomislav Miletić/Pixsell
Obrve su jedan od najvažnijih dijelova našeg lica. Upravo zato se posljednjih godina stavlja velik naglasak na obrve. Nakon dugo godina vladavine tankih i strogih oblika, vraća se prirodnost.
Vidi originalni članak

Oblikovanje obrva je, uz odabir prave nijanse pudera, jedan od najvažnijih koraka prema savršenom make upu. Međutim, ono što u teoriji zvuči jednostavno, u praksi obično nije tako. Zahvaljujući Nilam Patel sada svaka žena može imati dramatične obrve.

Nilam je naime izmislila metodu HD Brows čupanja obrva, koju u Hrvatskoj radi vizažistica Marija Butković. Metoda je namijenjena svima koji imaju problema s obrvama, a koji žele obrve poput holivudskih zvijezda (jedna od najvećih obožavateljica je Megan Fox). Pošto su moje obrve sve samo ne zvjezdane i holivudske, bilo je krajnje vrijeme da se ozbiljnije pozabavim njima. Otkad znam za sebe, imam problema s obrvama: duge dlačice sivkaste boje su rijetke i nemaju oblik, a ne mogu se počupati jer su ionako već jadne i rijetke.

HD Brows tretman (300 kn po tretmanu) se izvodi u sedam koraka tijekom kojih se iz vaših postojećih obrva izvlači maksimum. Teorija Nilam Patel je da nitko na svijetu nema iste obrve, stoga je svakome potreban individualan pristup. Nakon uvodnog razgovora, otkrivanja da ne mogu živjeti bez sjenila za obrve i da patim za obrvama a la Elizabeth Taylor u najboljim danima, Marija mi je objasnila kako čak niti s HD Browsom ne mogu dobiti potpuno nov oblik obrve, ali se iz postojećih može izvući maksimum.

Druga faza, koja slijedi nakon dogovora i objašnjenja o čemu se radi, je bojanje obrva. Korak kao da je stvoren na mene s obzirom na lošu boju mojih prirodnih obrva. Nanošenje i razvoj boje traje oko tri minute nakon čega se boja skida.

Treći korak je čupanje obrva voskom. Ako ste ikada bili na klasičnom oblikovanju obrva voskom, ovo je nešto slično. Dlačice se skidaju s gornje i donje strane obrve kako bi se dobio osnovni oblik. Tijekom čupanja se ne osjeti nikakva bol (ali i to ovisi o vašem pragu tolerancije na bol).

U idućoj fazi na redu je čupanje koncem ili tzv. threading. Threading je posebna tehnika kojom se čupaju obrve pomoću omči načinjenih od konca. Ono što me iznenadilo je da se u slučaju HD tretmana, čupaju dlačice s cijelog čela, čak i one nevidljive, kako bi luk bio savršen.

Slijedi podrezivanje obrva posebnim škaricama kako bi se postigle ravne linije i skratile dlačice koje bi mogle padati izvan luka obrve.

Predzadnja faza je čupanje pincetom, po mom mišljenju najgori i najbolniji korak jer je koža već iziritirana. Pincetom se čupaju preostale nestašne dlačice.

Na kraju se oblik obrva ističe posebnom olovkom za obrve, gelom i sjenilom.

HD Brows – je li euforija opravdana?

Pošto sam se tijekom tretmana samo krajičkom oka gledala u ogledalu, nisam imala pojma s kakvim ću obrvama završiti. Je li euforija opravdana teško je reći, prije svega jer to zavisi od vaših obrva. Moje su postale vidljive i lijepo oblikovane što me čini neizmjerno sretnom (to je nešto što samo žene mogu razumjeti).

S obzirom na količinu čupanja koja se odvijala na mom licu, bojala sam se da ću ostati bez obrva. Međutim, Marija Butković je posao odradila fantastično. Moje obrve još nisu konkurencija onima Elizabeth Taylor, ali za razliku od onih prije, vidljive su čak i kada nemam sjenilo na njima. Boja se lagano ispere nakon nekoliko dana, tako da je efekt manje dramatičan nego što je odmah nakon čupanja. Ovo je možda jedino rješenje za one koji imaju nedefiniran oblik obrva koji se ne da lako počupati.

Najveća mana tretmana je što nije trajno rješenje. Potrebno ga je ponavljati svakih mjesec dana za maksimalan efekt. Iako sam očekivala da će biti bolniji, prošao je relativno bezbolno, a osim toga za dobre obrve se isplati malo stisnuti zube. Usprkos boli i polusatnoj neizvjesnosti, ovaj tretman definitivno preporučujem, ali prije svega onima koji imaju isti problem poput mene. Wow-efekt neće izostati i imat ćete obrve o kakvima ste oduvijek sanjali i o kakvima ste maštali dok ste listali magazine pitajući se kako sve te silne zvijezde imaju savršene obrve.

Posjeti Miss7.24sata.hr