Najbolja frizura za vašu boju kose

Thinkstock / Spencer Davies
Odabrati boju u salonu je teško, ali odabrati frizuru koja će tu boju i istaknuti je ponekad još teže. Trendovi su tu kako bismo se inspirirali njima, a ne slijepo pratili njihove diktate, ali svaka njegovana žena želi ujedno biti i moderna.
Vidi originalni članak

Kako kombinirati boju i frizuru otkrili su stručnjaci iz Label.m-a na reviji Tony&Guy koja je održana u sklopu Portanova Fashion Incubatora. “Ako govorimo o trendovima, nose se kratke frizure, bob i duga stepenasto šišana kosa. Kombiniraju se ravni rezovi Iiraščupani pramenovi, vrlo snažne teksture, puno volumena te kosa odignuta od glave. Šiške su neizostavne, pune, teške i omekšane na vrhovima. Frizure su vrlo glamurozne, ženstvene i nosive. Inspiraciju tražimo u 80-ima, ali s nekim elementima 60-ih i 70-ih koji su prilagođeni današnjoj kulturi, potrebama mladih, načinu života i životnom ritmu. Boje koje se nose su tri osnovna tona: plava, crvena i smeđa, a hit su izbijeljene obrve.” najavio je Saša Pušenjak najnoviji trend koji stiže iz Londona prema diktatu prestižne akademije Toni&Guy i njihovog brenda za njegu kose Label.m.

Saša Pušenjak, Iva Gaurina i Zdravko Soleski iz studia Sasha, ambasadori Label.m-a, odabrali su tri stila frizura: kratku, poludugu i dugu kosu koja je šišana stepenasto.

Plava kratka kosa

Saša Pušenjak za kratku kosu predlaže biserno plavu nijansu koja će naglasiti popularno undercut šišanje s naglašenim šiškama. “Svi vrhovi moraju biti stanjeni i omekšani kako bi se tijekom stiliziranja naglasila struktura kose.” objašnjava Saša koji za oblikovanje sugerira Label.m pastu za kosu s mat efektom i Mud clay kojima se mogu postići najrazličitiji stilovi.

Crveni bob

Zdravko Soleski predlaže bob kao frizuru koja će najbolje istaknuti crvenu boju. Kombinacija vatrenih crvenih nijansi je hit, jer naglašava stil i karakter osobe koja ga nosi. Imate li tanku kosu, Zdravko predlaži da pomoću Sea salt spreja svojoj kosi date teksturu i dodatni volumen, dok će šiške biti posebno sjajne uz Label.m Shine Mist. Bob s podrezanim donjim dijelom omogućuje berzbroj styling kombinacija uključujući onaj u kojem će vaša frizura izgledati poput kratke, iako to nije.

Duga tamna kosa

“Prirodan look se postiže dugom kosom i toplim smeđim nijansama.” tvrdi Iva Gaurina koja kaže da će takve nijanse naglasiti sjaj i zdravlje kose. Stepenasto šišanje s naglašenim kraćim pramenovima sprijeda olakšava održavanje frizure, ali i dodaje volumen. Proteinski sprej će olakšati raščešljavanje duge kose, a Label.m Ressurection Style Dust omogućit će lakše oblikovanje frizure. 

Posjeti Miss7.24sata.hr