Muške frizure za svaki oblik lica

Thinkstock / Spencer Davies
Kako bi odabrali dobru frizuru koja odgovara baš vama, nije dovoljno vidjeti dobru frizuru i ''prekopirati'' ju. Za dobru frizuru potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih segmenata: oblik lica, kvaliteta i gustoća kose, boja, dužina, i na kraju vaš osobni stil, odnosno način života. Kada su svi ti elementi skladni imat ćete frizuru koja vam pristaje i koja je IN!
Vidi originalni članak

Razlika između muškog i ženskog lica jeste u tome što su muške crte mnogo oštrije, a lice je najčešće četvrtasto. Vilične kosti su te koje najviše utječu na izgled muškog lica i kod većine muškaraca su jako izražene. Naravno, postoje i oni koji imaju okruglo lice, pa i oni čije se četvrtasto lice s vremenom, zbog kilograma ili godina, zaoblilo. Četiri glavna oblika lica su: ovalno, okruglo, četvrtasto i trokutasto.

Uz četvrtasto i ovalno lice pristaje većina trendi frizura. Probleme pri odabiru dobre frizure mogu imati muškarci s okruglim ili ovalnim licem. Muškarci koji imaju takav oblik lica trebali bi izbjegavati frizure srednje dužine, frizure koje uokviruju lice i kratke frizure uobičajenog izgleda. Ako želite izdužiti lice, to ćete najbolje postići s frizurom koja će sa strane biti kraća, a gore duža, te da frizura rađena na taj način omogućuje da se duži dio diže prema gore.

Kada je riječ o frizurama za muškarce četvrtastog lica, cilj je ublažiti grube crte. U tu skupinu mogu pripadati i muškarci s trokutastim oblikom lica budući da im je čelo suženo, kao i jagodice, a lice se širi prema vilici. Vilica je u tom slučaju šira od čela i ima vrlo izraženu liniju. Spomenuta frizura za okrugla lica nikako ne bi trebala biti vaš izbor. Ne dižite kosu prema gore, jer ćete tako samo još više izdužiti lice. Spustite kosu kako bi ublažili prirodno grublje konture lica te kako ne biste još više nepotrebno vizualno izduljili lice. Probajte i sa dužom kosom, blago odvojenom od lica, kako ne bi uokvirili lice i time opet postigli kontraefekt. Začešljate kosu prema unatrag kako bi dobili na volumenu, ali ju nemojte podizati i nemojte ju začešljati prema licu kako ne bi izgledala slijepljeno.

Dakle, za početak je najvažnije ustanoviti koji je vaš oblik lica, bilo sami, bilo uz stručnu pomoć. Zatim, uzmite u obzir kvalitetu kose, odnosno gustoću. Trendi frizure zahtijevaju vrijeme za održavanje, zahtijevaju redovite posjete frizeru, povremeno improviziranje, praćenje trendova i eksperimentiranje. Shodno tome, sami odaberite frizuru koja odgovara i vašem tempu života i stilu.

Frizura je moćan alat za poboljšanje vizualnog dojma. Suprotno mišljenju većine muškaraca, uz malo truda, možete uvelike promijeniti vizualni dojam uz pomoć frizure. Dobra frizura bi na nama trebala isticati ono najbolje a s druge strane vješto prikrivati nedostatke. Zato, nemojte se bojati prihvatiti savjete i nemojte se bojati promjena. Samo kroz promjene možemo otkriti što nam zaista odgovara i tako naći neki svoj vizualni identitet. Ako vi sami niste dovoljno hrabri za tako nešto, nadam se da vaše djevojke, žene jesu i da će i ovaj puta potaknuti stvari. Na bolje naravno. U 2013. zakoračite s entuzijazmom i s novom frizurom.

Posjeti Miss7.24sata.hr