Mošusnim mirisima zakoračite u jesen

Jesenska modna sezona samo što nije počela, iako se mnogi još uvijek šeću u bermudama. Vrijeme je da svoje ljetne citrusne parfeme zamijenite onim malo jačim s drvenastim i mošusnim notama.
Vidi originalni članak

Baš kao što ljeti tražimo svježinu limuna i grejpa, tako s padom temperatura trebamo mirise koji će nas grijati, ali i osvojiti svojim notama. Kada su muški mirisi u pitanju, uvijek vrijedi isto pravilo – trendovi su uglavnom isti, ali "teže" mirisne kompozicije se nose tijekom hladnijeg vremena, dok se one svježe preferiraju ljeti. Kakav će biti vaš novi jesenski parfem ovisi samo i isključivo o vama, jer on je dokaz vašeg osobnog ukusa i stila.

Za ovo prijelazno razdoblje u kojem se nalazimo idealan odabir je YSL La Nuit De l'Homme Frozen Cologne, novi miris koji obuhvaća svježinu ljeta i mističnost zime. Nakon gornjih noti bergamota, limuna i mandarine osvojit će vas vetiver, cedar, tonka sjemenke i mošus koji ovom mirisu daju topliju i drvenastiju notu od onih na koje smo navikli u mirisnim kombinacijama koje uključuju citruse.

Kenzov Homme Woody već u samom imenu otkriva svoju narav. Ovaj aromatični i drvenasti miris za bazu ima cedar s Atlasa koji se kombinira s mentom i crnim paprom. Idealan je za dan, ali i za večer, a posebnu notu mu daju bosiljak i vetiver.

Kao jesenski klasik tu je Dolce & Gabbana The One spada u kultne muške mirise, a njegovih nekoliko izdanja prilagođeno je različitim godišnjim dobima. Parfem se otvara notama korijandera i bosiljka, a slijede đumbir, kardamon i neroli. Bazu mirisa čine cedar, ambra i duhan.

Posjeti Miss7.24sata.hr