Mlijeko za čišćenje – osnova lijepog tena

Thinkstock / Spencer Davies
Skidanje šminke i čišćenje lica, kolikogod ponekad bili mrski, zapravo su temelj za postizanje lijepe i njegovane kože. Mlijeko za lice stoga ne smije izostati iz niti jedne kozmetičke torbice.
Vidi originalni članak

Samo ako je čista od šminke i nečistoća, naša koža može upiti sve hranjive sastojke iz kreme za lice. Čišćenje je stoga ključan korak u njezi kože lica, posebno ako se svakodnevno šminkate ili živite u gradu okruženi smogom i ostalim zagađivačima. Kako ja spadam u obje kategorije, odabrala sam Olival mlijeko za čišćenje s uljem smilja za recenziju.

Karakteristike proizvoda: Olival mlijeko za čišćenje lica s uljem smilja (200 ml, 36,90 kn) proizvođač opisuje kao obogaćeno prirodnim masnim uljima sezama i noćurka. Mlijeko je namijenjeno svim tipovima kože, a upotrebljava se za uklanjanje šminke i temeljito čišćenje kože lica i vrata. Proizvod blagotvorno i umirujuće djeluje na kožu i dodatno njeguje, hladi i vlaži. Glavne aktivne tvari (eterično ulje smilja, pantenol i noćurak) potiču obnavljanje kože i sprječavaju nastajanje bora.

Moj prvi dojam: Proizvodi za njegu (osim ako nisu krema za lice) mene osobno ne bacaju u ekstazu i ne doživljavam ih s jednako uzbuđenja kao druge. Ovo mlijeko dolazi u bijeloj bočici s crvenom naljepnicom i jasnim opisom proizvoda. Miris mlijeka je poprilično intenzivan i biljni, a tekstura više nalikuje na gel, a manje na klasično mlijeko.

Faza testiranja: Proizvod sam koristila navečer, kao dio uobičajene njege lica. Kako sam našminkana svakoga dana, pred ovim mlijekom je bio težak zadatak. Tuš, maskara, sjenilo, puder, korektor – nakupi se toga prilikom šminkanja!

Make up s lica (rumenilo, puder, korektor) ovo mlijeko uklanja bez većih problema. Pošto je guste teksture potrebno je nešto više proizvoda kako bi se make up dobro uklonio. Make up s usana također uklanja brzo i lako, posebno ako se ne radi o trajnim ruževima i sjajilima.

Problem nastaje kada se radi o make upu s očiju. Tu njegova moć skidanja itekako zavisi od same teksture proizvoda koji nanosite: dok je mekanu olovku za oči skinuo doslovno u jednom potezu, gel tuš je tražio nešto više trljanja, baš kao i maskara.

Moj konačan dojam: Prva stvar koja me smeta na ovom mlijeku je dizajn. Mislim da zaslužuje nešto inovativnije od obične bijele bočice s naljepnicom koja čak ne prianja u potpunosti uz ambalažu. Iako su sve karakteristike proizvoda jasno otisnute, to nije dovoljno i mogli su se malo više potruditi, posebno kako bi pokazali da i hrvatski proizvodi mogu biti konkurentni.

Make up uklanja jako dobro, posebno ako toga dana niste imali tešku šminku. U tom slučaju, računajte na nešto veću količinu vatica i proizvoda, posebno ako se radi o smokey looku.

Još jedna stvar koja mi nije u potpunosti "sjela" je miris koji je poprilično intenzivan te se osjeti i nakon umivanja. Meni osobno bi bilo draži da je nešto blaži te da se ne osjeti u tolikoj mjeri, ali to je uistinu stvar osobnih preferencija.

Više o štetnim utjecajima sunčevih zraka na našu kožu, pročitajte na portalu Zdravakrava.hr.

Posjeti Miss7.24sata.hr