Mliječni parfemi: 9 mirisa sa slatkim, gurmanskim, ali profinjenim notama koji će te oduševiti

aromak.no
Vidi originalni članak
  • Glatki, kremasti mliječni parfemi sada su u trendu
  • Ako osjetiš kremasti miris i poželiš ga pojesti ili popiti, vjerojatno je to dobar parfem inspiriran mlijekom
  • Donosimo ti 9 najboljih mliječnih parfema za svaki ukus i priliku

Poznati po svojoj toplini i udobnosti, mliječni parfemi sadrže note koje asociraju na mlijeko ili hranu na bazi mlijeka: pomisli na kremastu slast. Često se spajaju s drugim gurmanskim i glatkim akordima poput vanilije, marshmallowa, karamele ili kakaa kako bi se stvorio savršeni 'jestivi' eliksir.

Zašto su mliječni parfemi trenutačno toliko popularni?

Postoji nešto inherentno utješno i umirujuće u kremastim i mliječnim notama, izazivaju osjećaj topline i ugode. Postoji i nostalgični element u mliječnim parfemima, poput emocionalne povezanosti s njima. Podsjećaju na draga sjećanja, poput mirisa maminih jela ili nježnog zagrljaja voljene osobe. Osim toga, mogu se nositi u bilo koje doba godine i za svaku priliku: dovoljno su sofisticirani za formalne događaje, pružaju meku, elegantnu pozadinu koja nije napadna. Istovremeno nude osjećaj topline i pristupačnosti koji je idealan za ležerna okupljanja ili intimne večeri.

Kako nositi mliječni parfem?

Kako bi dodala dašak sofisticiranosti i elegancije, pokušaj upariti mliječne parfeme s drvenastim i začinskim notama: sandalovinom, cedrom ili daškom kardamoma. Ove note dodaju dubinu i kompleksnost što čini miris bogatim i luksuznim.

Međutim, treba izbjegavati jake, oštre note, poput kože ili zelenih, zeljastih mirisa, jer oni mogu biti u sukobu s kremastom glatkoćom mliječnog parfema".

1. Najbolji mliječni parfem općenito: DedCool Milk Layering + Enhancer

Ključne note: bijeli mošus, amber, bergamot

Miris DedCool Milk je možda jedan od najpoznatijih u ovoj kategoriji – i to s dobrim razlogom. Ultra je svjež (poput rublja iz sušilice) i ugodan (poput toplog proljetnog dana), a dovoljno je lagan da ga nosiš samostalno ili, kao što mu ime kaže, u sloju s drugim mirisima. 

2. Najbolji chic mliječni parfem: 

Ključne note: mlijeko, marshmallow, tonka grah

Za slatku, ali elegantnu poslasticu, idealna je Commodity's Milk mješavina. Toplina bijelog sljeza i zrna tonke nadopunjena je hladnim mliječnim akordom, čineći doista zanimljivu mješavinu koja se svodi na ugodan, mošusni miris kože kojem ćeš se uvijek iznova vraćati.

3. Najbolji puderasti mliječni parfem: Phlur Not Your Baby

Ključne note: mlijeko vanilije, sandalovina, mimoza, kardamom

Not Your Baby također nije prosječni mliječni parfem. Zapravo, savršen je ulaz u kategoriju za one koji preferiraju slatkaste, ženstvene i puderaste mirise. Kremasto mlijeko vanilije i note sandalovine lijepo se slažu sa začinjenom mimozom i kardamomom, spajajući se kako bi stvorili parfem vrijedan svog super cool imena.

Life&style Dolce & Gabbana lansirali su luksuzni parfem za pse! Kažu da je "delikatan" i "karizmatičan"

4. Najbolji topli i ugodni mliječni parfem: Molton Brown Milk Musk Eau de Parfum

Ključne note: mlijeko, vanilija, mošus, mahuna tonke

Dekadentni, kremasti eliksir Molton Browna miriše na mlijeko i kolačiće. Slatke mahune tonke i vanilija susreću se sa sofisticiranim naznakama mošusa i puderastog ambroksana, stvarajući miris koji je topao i ugodan i za nos i za dušu! 

5. Najbolji mliječni parfem za ljubitelje kave: Maison Margiela Replica Coffee Break Eau de Toilette

Ključne note: papar, mlijeko, kava, vanilija

Ako si osoba koja navečer odlazi u krevet sanjajući svoju jutarnju kavu, ovaj parfem moraš probati. Kombinira kremasto mlijeko, kavu i vaniliju s notama papra, lavande i vetivera za veličanstveno neočekivani miris.

6. Najbolji ženski mliječni parfem: Marc Jacobs Perfect Eau de Parfum

Ključne note: rabarbara, bademovo mlijeko, cedar

S bademovim mlijekom u sredini i kašmeranom i cedrom u bazi, možda ćeš pomisliti da je ovaj miris superkremast i pomalo jednodimenzionalan. Međutim, Marc Jacobs uspijeva izvući još jedan fini parfem sa stvarnom dubinom, jer voćna rabarbara i cvjetni narcis ponosno stoje kao gornje note u ovoj lijepoj bočici.

7. Najbolji luksuzni mliječni parfem: Xerjoff Italica Eau de Parfum

Ključne note: badem, mlijeko, karamela, sandalovina

Ako si ljubitelj slatkog kome uvijek treba desert nakon obroka, ovaj parfem svakako je vrijedan ulaganja. Kombinira sve dobre stvari koje bi voljela jesti i piti (badem, mlijeko, karamele i burbon vaniliju); sve je povezano sa šafranom, što dodaje dodatnu, neočekivanu oštrinu. I ozbiljno – pogledaj samo tu bočicu.

8. Najbolji mliječni parfem s vanilijom: Ellis Vanilla Milk Eau De Parfum

Ključne note: mlijeko, frangipani, mahuna kakaovca, mošus

Ako želiš polako ući u svijet mliječnih parfema, jer još nisi u potpunosti spremna potpuno uroniti u njega, preporučuje se Ellis Vanilla Milk, koji je malo suptilniji. Kombinira kremaste i slatke note s nekoliko slatkih cvjetnih, što ga čini prekrasnim mirisom.

9. Najbolji cvjetni mliječni parfem: Issey Miyake A Drop d'Issey Eau de Parfum

Ključne note: bademovo mlijeko, jorgovan, jasmin, vanilija

Ako najviše voliš cvjetne mirise, ipak možeš uživati i u mliječnim parfemima. Primjer: Issey Miyake Drop d'Issey, koji kombinira blago orašasto bademovo mlijeko sa slatkim, lijepim cvjetnim notama jorgovana, jasmina i damaščanske ruže i cvijeta naranče. Djeluje nenametljivo, ali ovaj prekrasan miris svakako je snažan - na najbolje načine.

Beauty Konačno znamo točno kako miriše Tom Hardy! Radi se o uniseks parfemu popularnog brenda

Posjeti Miss7.24sata.hr