Mali trikovi za uspješno prekrivanje podočnjaka

Getty Images
Izražene podočnjake teško je potpuno prekriti - pogotovo ako koristite pogrešne proizvode, ili ih pogrešno nanosite.
Vidi originalni članak

Ako puder i korektor ne koristite pravilno, podočnjake biste mogli dodatno istaknuti, umjesto da ih sakriti. Kako biste podočnjake napokon učinili nevidljivima, otkrivamo vam četiri jednostavna trika:

Kremast korektor - Gusti korektori koje koristite za prekrivanje prištića nisu najbolji izbor i za prekrivanje podočnjaka. Za područje oko očiju odaberite kremasti korektor, jer će se on najbolje stopiti s kožom.

Krema - Koliko god bio kvalitetan korektor kojeg koristite, on sigurno neće izgledati dobro na suhoj koži. Naime, prije nanošenja korektora, na podočnjake nanesite kremu za područje oko očiju ili neku običnu hidratantnu kremu.

Odaberite pravu nijansu - Često se događa da za podočnjake izaberemo korektor koji je jednu ili više nijansi svjetliji od samih podočnjaka. Korektor bi treba biti jednu nijansu svjetliji od vašeg tena, a ne boje podočnjaka. Osim toga, da biste dobro prekrili podočnjake, nijansa korektora mora biti u skladu s tonovima vašeg lica.

Ne pretjerujte - Ako nanesete previše korektora, samo ćete dodatno privući pažnju na taj dio lica. Zato korektor dobro utapkajte prstima ili koristite kist kako bi se što bolje stopio s ostatkom lica.

Posjeti Miss7.24sata.hr