Lana kao vizažistica: U par poteza dnevni make up pretvorite u večernji

Lana Jurčević
Prekrasna pjevačica nedavno je otkrila još jedan talent - šminkanje. Priznaje kako se obožava igrati sa šminkom, a za mnogo se spotova i snimanja sama šminkala. Ne želi postati make up artist, ali sviđa joj se ideja da svojim videima može pomoći curama... Pogledajte što je snimila...
Vidi originalni članak

Šminkati sam se naučila s vremenom vjerojatno kroz sve situacije koje su se ispreplitale kroz moju glazbu i rad, iako zadnjih godinu dana baš osjećam neku posebnu strast za tim. Prve osnove me naučio moj dugogodišnji šminker Tomo Vrban koji nažalost više nije s nama, ali koliko je on nesebično davao savjete i s koliko je ljubavi radio to, da je jednostavno osvajao sve oko sebe. U to vrijeme je i Saša Joković počinjao i njih dvojica su bili bas predvodnici neke nove generacije, drugačijeg stila i pristupa šminkanju - započinje Lana Jurčević, koja je za naš portal odlučila snimiti dva videa u kojima je pokazala sve svoje talente. 

Iako se vrlo (vrlo!) dobro šminka, priznaje kako to radi baš samo ako mora.

-  Iskreno, šminkam se samo ako moram. Svo slobodno vrijeme koje imam sam bez šminke i odmaram lice i ne patim od toga hoće li netko proučavati ili prokomentirati kako izgledam bez šminke ili da ne mogu do dućana ili obaviti svakodnevne stvari, a da nisam sređena od glave do pete - kaže Lana. 

Kad se šminkam za videa, to su uglavnom situacije kad imam snimanje ili koncert, pa usput stisnem record na fotiću, kasnije smontiram i to je to, kaže lijepa pjevačica, pa priznaje kako su je reakcije baš iznenadile.

- Reakcije su i mene iznenadile, s tim da ljudi sad traže duža videa i svojevrsne tutoriale. Čak su me i neki profili na instagramu od 7 milijuna followera repostali. Ako mogu nekome pomoći na taj način, tu sam prva u redu, sa zadovoljstvom.

Što je važno za dobar make up?

- Pogoditi dobru nijansu i teksturu pudera. Važno je koji tip kože netko ima, ima li dobar ili problematičan ten i po tome se bira baza. Sve dalje je nadogradnja i nijanse, ovisno o prilici. Ni ja se ne šminkam isto za koncert, sastanak ili neko druženje - objašnjava, pa dodaje kako je njegovana koža je vec pola posla. Obavezno hidratantna krema, podloga tj. primer ispod šminke i onda krenem, kaže Lana.

Kada smo je upitali kakvu šminku voli kaže da se ne može odlučiti.

- Volim sve, zaista nema nečega da ne volim. Volim se igrati i to me veseli. Već godinama mi prijateljice i mama dolaze na šminkanje kad imam vremena, tako da ovo stvarno sam krenula raditi usput i iz gušta.

Imam doma i palete s eBaya za šest dolara, ali i imam puno šminke koju mi šalju sad već jedne od najjačih firmi u svijetu, koje me nađu preko Instagrama. Velika je razlika kakav je pigment nekog sjenila, rumenila ili ruža. Kad je dovoljno malo da staviš, a dobiješ stopostonu boju, a neki ruževi znaju biti rijetki, poluporizirni i onda to nije to - za kraj kaže Lana.

Za nas je snimila dva videa - jedan za dnevni, a drugi vamp look koji je zapravo nadogradnja prvog. Pogledajte ih u nastavku...

 

Posjeti Miss7.24sata.hr