Make up s kojim ćete zablistati u svakoj prigodi

Davor Puklavec/Pixsell
Dnevni, koktel i glam, tri su make up looka koja prate dnevni ritam moderne žene. Postižu se u par brzih i jednostavnih koraka, a rezultati će zadovoljiti i one najzahtjevnije.
Vidi originalni članak

U stručnim rukama vizažistice Željke Horvat i s proizvodima kozmetičke kuće Deborah, Silvia Rusac, dobitnica makeovera „Budi zaposlena sa stilom“ napokon je dobila make up o kojem je sanjala.

„Gotovo se uopće ne šminkam jer jednostavno ne stignem. Ujutro spavam do zadnjeg trenutka jer mi nedostaje odmora. A moram priznati i da nisam baš vješta s kozmetikom. Nanesem eventualno malo sjajila. Veseli me što će mi napokon netko stručan pokazati kako najbolje da istaknem ono lijepo na svom licu“, objasnila je sretna dobitnica.

Željka je Silviji otkrila tajne velikih majstora predstavivši joj tri idealna make up looka. Vodeći se novom Deborah aplikacijom Profashion & Deborah Milano NEW Look, uz pomoć koje svaka žena može naći svoje idealne kozmetičke proizvode te tako postići najbolji make up look, Željka je odredila da je Silvia žena ljeta te ju prikladno tomu i našminkala.

Naime, uz pomoć nove kozmetičke aplikacije sve žene mogu doznati koju su tip prema Profashion analizi boja. Nakon što se dozna određeni tip, aplikacija pomaže odabrati novi izgled uz Deborah kozmetiku i to za sve prilike – dan, koktel i glam. Ova aplikacija čini odabir šminke laganim poput igre, ne samo jedan dio, nego potpuni izgled: ruž za usne, rumenilo, sjenilo za oči, puder pa čak i lak za nokte.

Dnevni look

Za modernu poslovnu ženu najvažnija je dnevna šminka. Pod pritiskom vremena potrebno je kreirati brz i efektan make up look. Upravo to je Željka uspjela prenijeti Silviji.

„Silvia ima relativno lijepu kožu zbog čega nisam imala puno toga za prekrivati. Podočnjake smo sakrili s korektorom koji je iznimno važan jer sakriva znakove umora i sitne nepravilnosti“, pojasnila je prve korake vizažistica.

Uz pomoć nove aplikacije odabrani su Silvijini idealni kozmetički proizvodi za postizanje dnevnog izgleda.

„Za dnevni look smo nanijeli malo tekućeg pudera Comfort Mat Foundation 1 te smo matirali s puderom u kamenu. Nakon toga smo nježno istaknuli Silvijine oči i to sjenilom za oči Hi-Tech Trio Eye Shadow 01. Uz rub oči nanijeli smo blago tanku crtu uz pomoć Deborah olovke za oči kako bi dodatno naglasili njene oči. Crtu sam ublažila s kistićem kako ne bi bila oštra linija. Maskara Volume&Care Lash Creator Mascara i sjajilo za usne Euphoric Shine Lip Gloss 5 šlag su na kraju idealnog dnevnog looka“, objasnila je vizažistica Željka.

Rezultat je decentan dnevni look koji nježno ističe Silvijine crte lica. Neupadljiva, a ipak efektna šminka pravilo je dobrog poslovnog make upa – dovoljno jak da prekrije nedostatke i blago istakne ono najbolje.

Koktel look

Drugi look iz Profashion & Deborah Milano NEW Look aplikacije predstavlja takozvani koktel look koji naglasak stavlja na oči. Ovaj look je idealan za posebne poslovne prigode, poput domjenaka i poslovnih večera, na kojem je dopuštena naglašena šminka.

Za podlogu je odabran tekući puder Comfort Lift Foundation 2 koji je idealan za nešto zreliju kožu. Duboko hidratizira kožu lica te traje čak deset sati što je idealno za sve zaposlene žene koje ne mogu stalno provjeravati make up. Oči su naglašene takozvanim tamno antracit sjenilima za oči Eye Design Quad Eyeshadow 1.

„U ovom looku smo naglasili oči. Kuteve oči smo izvukli tamnim antracit sjenilom. Šlag na kraju je maskara Definitive Volume Mascara“, objasnila je vizažistica.

Bez maskare niti jedan make up nije završen, a ova maskara za volumen osim što daje punoću trepavicama, ujedno ih njeguje te na taj način čini čvršćima.

Za razliku od dnevnog looka gdje su usnice prirodno naglašene, za koktel look odabran je ruž za usne Milano Red Lipstick 6, a rumenilo Natural Blush 6 unio je svježinu u Silvijin izgled.

Glam look

Za kraj je Željka Silviji priredila glamurozan make up koji je kao stvoren za večernja uživanja i opuštanja nakon stresnog dana na poslu.

Za podlogu je korišten Comfort Lift Foundation 2, a Silvijine zelene oči naglašene su plavim i tamno sivim sjenilom 24Ore Velvet Eyeshadow 17/8.

„Odabrali smo svijetlo plavo sjenilo kako bi produbili pogled što Silviji izvrsno stoji. Naglasili smo i usne i to najjačim ružem za usne Shine Creator Lipstick 3, a finalni touch smo postigli i glitter sjajilom za usne kako bi dobili punoću i sjaj“, objasnila je Željka.

Kako bi Silvia i kod kuće postigla isti make up, kozmetička kuća Deborah darovala joj je proizvode korištene tijekom šminkanja. Uz savjete koje je dobila, Silvia više neće iz kuće izlaziti samo sa sjajilom za usne.

U galeriji detaljnije pogledajte kako kreirati pojedine make up lookove te s kojim proizvodima kozmetičke kuće Deborah postići najbolje rezultate...

Posjeti Miss7.24sata.hr