Make up na plaži – da ili ne?

Thinkstock / Spencer Davies
Ljeto je pravo vrijeme da odmorimo lice ne samo od stresa i gradskog smoga, nego čak i od šminke. Mnogim ženama to predstavlja problem, jer su navikle na našminkano lice. Vizažistica iz Inglota, Danijela Lesandrić, savjetovala je kako se šminkati za plažu, a radijska voditeljica Nives Čanović otkrila je kako se šminka ljeti.
Vidi originalni članak

Šminka mnogim ženama daje sigurnost. Uz malo pudera i maskare na poslu se osjećaju dotjerano, uz crveni ruž fatalno, a uz crni smokey seksi. Ljeti, uz visoke temperature, ali i odlaske na plažu ili bazen, pravila igre se mijenjaju i šminka postaje nepoželjna. Danijela Lesandrić, vizažistica iz Inglota, smatra kako je za plažu idealan look bez pudera:

„Za plažu odaberite svakako look bez pudera, s kremom za sunčanje koja ima visoki zaštitni faktor da zaštite kožu od UV zračenja. Dovoljno vam je sjajilo za usne i vodootporna maskara da zablistate i na plaži, a da se ne opterećujete razmazivanjem i otapanjem šminke. Vodootporne maskare zaista jesu vodootporne i možete se bez problema kupati s njima i brisati ručnikom, a ona će ostati na trepavicama i neće se razmazati. Sve ostalo je već upitnije i ako baš ne možete bez potpunog make up looka u more, savjetujem da ne ronite."

Radijska voditeljica Nives Čanović ide korak dalje i svoj make up ljeti uvijek svede na minimum:

„Ljeti koristim maskaru, labelo u boji i eventualno malo rumenila, ali samo za večernje izlaske. Preko dana sam u potpunosti bez šminke, osim ako imam neke radne obveze koje zahtijevaju make up", objasnila je Nives.

Kako to rade svjetske zvijezde?

Usprkos uvriježenom mišljenju da su uvijek besprijekorno dotjerane, našminkane i isfrizirane, pojedine svjetske zvijezde se, baš kao i Nives, odlučuju za minimum šminke. Dok ljetuju na egzotičnim lokacijama ili se odmaraju na bazenu neke od svojih vila, najčešće izgledaju poput većine nas.

Sofia Vergara i Paris Hilton se skrivaju iza velikih naočala koje, osim što su odličan modni detalj, skrivaju i tragove neprospavanih noći. Rihanna se odlučila za diskretan make up na očima, a Rita Ora obožava ruževe u jarkim bojama.

Nives pak kaže kako šminkanje za plažu smatra nepotrebnim opterećivanjem:

„Moram priznati da mi je pomalo smiješno šminkati se za plažu. Sa sunčanim naočalama i šeširom nitko vas ne prepoznaje, a budimo realni, nitko ni ne gleda u vas, jer se svatko brine za svoj izgled. Ljeto je vrijeme kada se možemo opustiti i mislim da to trebamo i učiniti"

Čak i ako lijepo izgleda, make up na plaži može ostaviti mrlje na ručnicima i kupaćim kostimima, ali i može nanijeti više štete vašem licu nego koristi. Još jedan problem koji se javlja pri visokim temperaturama je začepljivanje pora, kojem je posebno sklona masna koža, posebno prekrivena puderom.

Što se tiče make upa ljeti, čak i ako niste na plaži, odlučite se za prirodnu varijantu, sa što manje podloge i pudera po ovim vrućinama. Naglasite obraze da izgledate svježije, na oči nanesite malo maskare. Na usne savjetujem da stavite ruž u vašoj prirodnoj boji usana i izgledat ćete vrlo lijepo uz takav prirodan look", otkriva Danijela.

Međutim, pojedine žene zbog problematičnog tena ne mogu uživati s malo pudera na licu. Danijela savjetuje da odaberu lagane pudere, umjesto onih teških. Boja mora biti savršeno pogođena, stoga imajte na umu da ćete sigurno tamniti. Najbolje je kupiti svjetliju i tamniju nijansu te ih međusobno miješati, a vodootporni puder će prikriti nedostatke čak i tijekom kupanja.

Više slika pogledajte u galeriji...

Ostale ljetne fashion&beauty trendove i savjete, pročitajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr