Kakav make up nosimo ovo ljeto?

Guliver Image/Getty Images
Iako će svi vizažisti reći kako je ljeti bolje nositi što manje šminke, suočeni smo s činjenicom da se moramo šminkati. Ako vas ovog proljeća i ljeta očekuju neke svečanosti, pogledajte najljepše lookove za novu sezonu i inspirirajte se njima.
Vidi originalni članak

Brončani make up, jarki ruž, plavi smokey, nešto četvrto? Odabir je ove sezone uistinu velik, a trendova toliko da svaka žena može naći svoj omiljeni, bez obzira na dob, stil ili oblik lica.

Brončani glamur Megan Fox

Ovaj klasični večernji look idealan je za sve prigode. U ljetnim mjesecima najvažnije je da kožu ne opterećujete previše raznoraznim puderima već, dapače, ostavite je da se prirodno malo sjaji. Naglašene oči kao u ovom slučaju uvijek su IN i to vrlo jednostavno možete postići kombinacijom tri boje sjenila.

Obavezno ispod obrva lagano nanesite najsvjetlije (bijelo) sjenilo kako bi  osvjetlili to područje. Na cijeli kapak nanesite neku srednju nijansu, npr. bež, i na krajeve te u pregibu tamno sjenilo kako bi naglasili dubinu oka. Obratite pažnju na jedan detalj u ovom looku a to su apsolutno savršene obrve. Nikada nemojte zaboraviti jer one drastično mogu podići cjelokupan izgled, ali isto tako ga narušiti. Kako kreirati savršene obrve možete saznati u mojoj kolumni posvećenoj obrvama.

U ljetnim mjesecima nemojte se previše opterećivati rumenilom. S obzirom da stavljate malu količinu pudera, prirodno rumenilo lica će ionako izbijati. Idealna opcija je bronzer koji će naglasiti vašu preplanulu put i dati joj dodatni sjaj. On je također poželjan i ukoliko ne stavljate nikakav puder. Kao što kožu ne volimo opterećivati puderima u toplijim periodima, tako nije dobro ni opterećivati usne. Teške ruževe ostavite za zimski period, a sada koristite lagane nježne nijanse ruževe i sjajila.

Plavi smokey za plavuše poput Charlize

Uvijek lijepa Charlize Theron pokazala nam je kako kombinacija sivo-plavog sjenila može itekako dobro izgledati, ali tu morate biti jako oprezni. Izbjegavajte intenzivnu plavu boju, jer ukoliko niste jako spretni s nanošenjem sjenila može doći do pogrešaka. Radije kao u ovom slučaju koristite nježnije nijanse koje više vuku na sivo nego na plavo.

Ukoliko nanesete plavo sjenilo i shvatite da vam zapravo ne stoji dobro, a nemate vremena za krenuti ispočetka ublažite ga malo vatom, u unutrašnjost oka dodajte malo svjetlijeg sjenila, a na krajeve tamnog npr. crnog i tako ćete popraviti cijelu situaciju.  Uz rub oka nanesite tanku crnu liniju koju možete povući s eyelinerom ili sa sjenilom kako bi što više produžili trepavice. I tu možete primjetiti kako se lice prirodno sjaji, stoga izbjegavajte mat izgled ljeti i teška rumenila.

Trendovski look Emme Watson

Malo drugačija kombinacija od predhodna dva looka ima naglašene oči i crvena usta. Kao što vidite i Emma je ovdje vješto izbjegla teški crveni ruž i zamjenila ga crvenim sjajilom kao idealnim rješenjem koje je u skladu s njenim godinama, ali i predstojećim ljetnim mjesecima.

Za mlade djevojke crveno sjajilo je idealna opcija, jer ih ruž često može učiniti starijima nego što jesu. Uostalom u ovom slučaju gdje su oči i trepavice posebno naglašene to bi itekako bilo previše, dok sjajilo nije. Ni ona nije pretjerala s puderom, a to najbolje možemo vidjeti po njezinim pjegicama na nosu. Ukoliko ih imate nikada ih se nemojte truditi prekriti ih puderom, jer ako ste ih prekrili znajte da ste ga stavili previše.

Seksi usne Rosie Huntington-Whiteley

Ovo je idealan look za ljetne dane, pogotovo kada već osunčate kožu. Ukoliko imate relativno dobar ten, puder vam uopće nije potreban. Bronzerom osjenčajte lice i koristite ga kao rumenilo.

Na oči nanesite svjetlije sjenilo i povucite liniju tušem. Tu si možete dati oduška i ukoliko imate volje slobodno nanesite umjetne trepavice koje su idealne za ovaj look. Kako ih pravilno nanjeti sam već pisala u svojoj kolumni. Pripazite da lijepo počešljate obrve i ukoliko je potrebno prepravite ih sjenilom ili olovkom. S ovim lookom ne možete pogriješiti, a izvrstan je i za dnevnu kao i za večernju varijantu.

Dapače, kao dnevnu varijantu, uz malo crnog sjenila jednostavno ga u par minuta možete nadograditi i pretvoriti u večernji look sa naglašenim očima. Crvenkasto sjajilo opet je odlična opcija i vrlo jednostavno se prepravlja tokom dana bez straha da ćete pretjerati ili ga krivo nanijeti.

Posjeti Miss7.24sata.hr