Make up artistica transformira svoje lice u umjetnička djela

Instagram/Nives Celzijus
Lexie obožava umjetnost, a smatra da je šminkanje također umjetnička forma kojom ljudi izražavaju svoju kreativnost svaki dan
Vidi originalni članak

Da šminkanje može biti prava umjestnost dokazala je make up artistica Lexie Lazear koja na svom Instagramu objavljuje očaravajuće fotografije na kojima svoje lice pretvara u slavna umjetnička djela. Nakon što je objavila fotografiju sa šminkom inspiriranom Van Goghovom slikom Starry Night Over the Rhone i dobila hrpu pozitivnih komentara, odlučila je isprobati isto i sa drugim poznatim slikama.

"Obožavam umjetnost, pa sam krenula s djelima koja su mi se oduvijek posebno sviđala, a planiram to raditi dok ne naiđem na novu inspiraciju," rekla je Lexie za Buzzfeed. "Mislim da mi je najdraži dio svega odlučivati gdje ću što smjestiti i kako napraviti sve da ne izgleda samo kao kopija slike na lice, već kao make up iz mašte."

Ona šminkanje doživljava kao umjetnost jer dopušta ljudima da pokažu svoju kreativnost na svakodnevnoj bazi. Očito, ona tu kreativnost podiže na novi level, a sve proizvode kojima se služi navodi u opisu objave, u slučaju da se netko odluči kopirati njen look.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr