Ljetni make up u pet poteza

Tomislav Miletić/Pixsell
Make up i ljeto mnogi teško mogu povezati, ali čak i u najvrućim ljetnim danima ponekad ne možemo bez barem malo šminke na licu.
Vidi originalni članak

Ljetni make up treba biti lagan, svjež i po mogućnosti, naglašavati prirodnu preplanulost. Ovaj make up tutorial je za jednostavan, dnevni, ljetni make up koji možete nositi na posao ili kavu s prijateljicama, kada želite izgledati dobro, ali ne nanositi previše šminke.

Nemojte se truditi kreirati savršen ten, jer puderi s jakim prikrivanjem nisu prikladni za ljeto. Mogu uzorkovati začepljenje pora i prištiće, a osim toga mogu djelovati neuredno, posebno ako se mnogo znojite.

Prvi korak – matiranje

Moj savjet je da koristite toniranu kremu i prema potrebi dodatno matirate T-zonu puderom u prahu, ali upamtite da je malo sjaja na koži ljeti čak i poželjno.

Drugi korak - oči

Kada ste pripremili lice, iscrtajte obrve sjenilom i naglasite njihov prirodni oblik. Iscrtavanje olovkom ostavite za hladnije dane, jer ljeti svi želimo izgledati prirodno.

Na kapke nanesite neutralno sjenilo kojim ćete ujednačiti kapak. Moj odabir je mat boja koja se stapa s bojom tena, ali ukoliko želite, oko možete dodatno naglasiti sedefastom nijansom u unutarnjem kutu oka ili ispod obrve.

Treći korak - bronzer

Ljeto je idealno vrijeme za bronzer. Brončane nijanse lijepo ističu preplanulost, a u širokom asortimanu proizvoda svatko može pronaći nešto za sebe. Postoje mat, sjajni, oni u kamenu, prahu ili pak tekući bronzeri.

Bez obzira koju teksturu odaberete, teško možete pogriješiti. Bronzer nanesite na područja gdje sunce i inače udara i gdje i inače imate sjene na licu. Opreznim sjenčanjem obraza možete izgledati mršavije, baš kao i kad povučete par poteza duž čeljusti.

Četvrti korak - maskara

Kako bi završili make up na očima, za kraj se stavlja maskara. Smeđa maskara odlično izgleda preko ljeta, posebno kada su plavuše u pitanju, pošto crna boja na preplanuloj puti može izgledati previše dramatično.

Peti korak - usne

Za kraj na usnice stavite sjajilo ili ruž za usne po želji. Usne ne morate obrubiti olovkom ukoliko se radi o prirodnoj nijansi.

Zapamtite kako ljeto nije vrijeme za dramatične transformacije kakve viđamo na crvenom tepihu. Tada se cijeli tim vizažista trudi da make up bude postojan i izdrži vrućine, a većina žena se ipak mora pouzdati u svoje sposobnosti.

Želite li, možete staviti ruž ili sjajilo u nekoj jarkoj boji, ali imajte na umu kako se tijekom ljetnih dana make up topi te se voli uvlačiti u bore. Prirodne nijanse koje naglašavaju vašu ljepotu stoga su najbolji i najsigurniji odabir.

Posjeti Miss7.24sata.hr