Lifting lica bez kirurškog zahvata

Thinkstock / Spencer Davies
Stres, žurba, buka... brojni su čimbenici koji uzrokuju produljenu, nekad neprestanu i u većini slučajeva nesvjesnu napetost mišića, oduzimaju im elastičnost, otežavaju optok krvi. Lice postaje ukočeno, izraz je napet, bore postaju dublje, dulje i šire, ten gubi boju i sjaj.
Vidi originalni članak

Da bi lice ponovno dobilo izražajnost, pogled sjaj, a ten svježu boju, potrebno je oporaviti mišiće, vezivno tkivo, kožu. Kirurški lifting lica uklanja bore, koža je nakon zahvata glatka, ali zahvatom se ne utječe na mišiće (njihov tonus i elastičnost), ne utječe se na boju tena.

Digitopresura kao rješenje

Digitopresurom ne djelujemo samo na kožu, već izravno na mišiće, podražavanjem akupunkturnih točaka istodobno djelujemo na više struktura i funkcija tijela. Pored ostalog, poboljšavamo elastičnost mišića koja je neizmjerno važna za izgled lica. Mišići mladog lica čvrsti su i elastični, dobro se opskrbljuju krvlju, ali kad proces starenja uznapreduje, mišići gube elastičnost.

To je na licu itekako vidljivo:

  • Oči postaju uvučene, kapci se naboraju, a na čelu, oko očiju i oko usana javljaju se bore
  • Usne postaju tanje, a njihovi kutevi spušteni prema dolje
  • Ispod očiju se javljaju jastučići
  • Obrazi se uvlače, koža na rubovima brade opušta se
  • Obris lica gubi svoju prirodnu čvrstoću, govorimo o atrofiji

Digitiopresura je učinkovit odgovor na ove promjene, može zaustaviti vrijeme, usporiti proces starenja. Brzina kojom ćete postići uspjeh i trajanje rezultata ovise samo o vašoj ustrajnosti. Ako se opredijelite za ovu metodu, važno je da, prije početka, upoznate određene digitopresurne točke koje ćete podražavati jagodicama prstiju. Ako se pri tome pridržavate uputa i savjeta, rezultat svog rada nećete opaziti samo vi, i vaši poznanici uočit će promjenu na vašem licu. Ublažit ćete i izbrisati bore koje su se na vašem licu stvarale godinama, a prije od svih nestat će sitne bore oko očiju, prve koje nas upozoravaju da starimo.

Određene točke na našem licu su od velikog značaja za naš cjelokupan izgled. Ako želite, možete podražavati točke cijelog lica, u protivnom, ako su vaš problem samo bore oko očiju ili usana, dovoljno će biti da podržavate točke samo tog dijela lica. Masaža točaka lica ima dvostruki učinak: potiče cirkulaciju krvi i limfe, podržava točke preko kojih se može poboljšati napetost mišića te potiče cirkulaciju,a  rezultat su čvršći i napetiji, donedavno opušteni, atrofirani mišići koji su bili izgubili svoju prirodnu čvrstoću i elastičnost. Učinak masaže bit će bolji i brže vodljiv ako za njegu lica koristite odgovarajuće kreme i prije masaže kremu nanesete na očišćeno lice.

Kako masirati lice?

Kada pomoću slike, a ispred ogledala, pronađete akupunkturne točke na svom licu, vrlo lako ćete ih zapamtiti i vrlo brzo ćete ih moći pronalaziti i ne gledajući se u ogledalu. Svaku točku osjetit ćete kad je pritisnete, kao da je malo udubljenje.

Pritisak na točku mora biti nježan, ali dovoljno jak da ga osjetite. Masažu izvodite određenim ritmom, pritisak pojačavajte brojeći do 10, zadržite pritisak brojeći do 10 i otpuštajte brojeći do 10. S ritmom masaže uskladite ritam disanja, udišite dok pritišćete točku, izdišite dok otpuštate pritisak. Svaku točku podražavajte otprilike 2-3 minute pritiskom jagodice prsta, a nakon pritiska jagodicom srednjeg prsta nježno tapkajte točku 1-3 minute. Masažu izvodite sjedeći ili ležeći. Dok pritišćete točku, stisnite mišiće trbuha i stražnjice, dok opuštate pritisak, opuštajte mišiće trbuha i stražnjice.

Izvodite masažu tri puta tjedno tijekom pet tjedana, potom sljedeća tri tjedna masažu izvodite dva puta tjedno, a jednom tjedno sljedeća dva tjedna. Nakon toga digitopresuru uvrstite u svoj program održavanja zdravlja i ljepote, izvodite je jednom do dva puta tjedno.

Sve ostale tajne uspješnog anti-aginga, pročitajte ovdje...

Posjeti Miss7.24sata.hr