Kupila sam novi hit epilator, ali prvo ga je isprobao moj dečko. Evo što kaže!

miss7
Vidi originalni članak
  • Iako obožavam ljeto, početak toplijih dana ''baca'' me u depresiju jer znam da više neću moći preskočiti nekoliko dana nedepiliranja. Međutim, ovog sam se puta odlučila riješiti svoje gorke muke
  • Na preporuku prijateljice kupila sam novi epilator Braun Silk-épil 9 FlexU isprobavanje uređaja uključila sam svoju jaču polovicu, a sve kako bih bila sigurna da ću moći izdržati čupanje dlačica
  • Vođena time da su muškarci malo osjetljivi kad je riječ o depilaciji, znala sam da će, ako on izdrži, i meni odgovarati ova metoda. Proveli smo vrlo zanimljivo popodne, a evo kakvi su bili rezultati

Majka priroda nije me štedjela, pa sam umjesto rijetkih i svijetlih dlačica dobila one crne i guste, koje su mi nerijetko znale urastati. Zbog toga sam vrlo mlada morala posegnuti za britvicom, koje mi je u zadnjih nekoliko godina preko glave. Osim što se moram depilirati svaka dva do tri dana, a pogotovo tijekom toplijih mjeseci, moja je koža često iziritirana i puna prištića. Pomislila sam kako bez skupih tretmana nikad neću imati glatke noge dulje od nekoliko dana, no nasreću, svi imamo onu jednu prijateljicu koja u kriznim trenucima izvuče asa iz rukava. Tako je i savjet jedne moje došao u pravo vrijeme, tik prije ljeta, te mi je toplo preporučila novi Braunov epilator.

Iako sam na početku bila skeptična jer nisam znala što je to točno epilator, ubrzo me nagovorila da ga isprobam, a partner u isprobavanja bila je moja jača polovina. Iako nerijetko priznaju, muškarci su zasigurno osjetljiviji od žena, posebice kad je riječ o čupanju dlačica, zbog čega sam pomislila da će, ako njemu bude odgovarao, odgovarati i meni. Partnerova je prva reakcija bila brzopotezno ''ne'', no na kraju nije ostao imun na moje nagovaranje. Osim toga, kao sportaš često poseže za britvicom, koja mu zadaje slične probleme kao i meni, što mu je bila i motivacija u ovom pothvatu. Što reći osim da smo imali urnebesno dobro popodne, a evo i kakvi su bili rezultati.

Prvi dojmovi bili su... OK?

Za početak, epilator Silk-épil 9 Flex dolazi u srednjem pakiranju s uputama na nekoliko jezika i istaknutim specifikacijama uređaja. Ono što me oduševilo bila je prekrasna bež torbica sa zlatnim detaljima u kojoj su se nalazili uređaj i njegovi nastavci. Duguljasta bijela kutija skrivala je punjač i četkicu za čišćenje glave, kao što je to slučaj i kod većine Braunovih uređaja

Još jedan plus stavila sam u čast kratkog vodiča koji na pregledan način objašnjava nastavke i gumbe. Osim što je jednostavnije snalaziti se u njemu nego u onim opsežnijim uputama, kratki vodič sadrži fotografije svih dijelova (#spasilome).

Prvi dojam bio je bolji nego što sam očekivala, a nakon što smo ga otpakirali, počela je naša avantura zvana epilator:

  • Destinacija: kupaonica
  • Putovanje: neizvjesno
  • Cilj: ne prekinuti s dečkom

S obzirom na to da mi je trebalo rješenje za područje nogu, bikini zone i pazuha, probnu smo depilaciju napravili na partnerovoj nozi. Ne želim duljiti, evo kako smo se proveli.

Suze, bolovi i svađa...

Za divno čudo, ovo se nije dogodilo. Baš naprotiv, oboje smo ostali ugodno iznenađeni! Zbog cijele situacije u prethodnih nekoliko mjeseci dečko nije trenirao, pa je uslijedila pauza od depiliranja. Tako smo naišli na prvu prepreku - duža dlaka. Međutim, iz Brauna kažu kako je ovaj epilator multifunkcionalan uređaj koji ima dvije glave: brijaću, na koju se može staviti kapica za bržu epilaciju, i onu s trimerom s češljićem, koja je predviđena za vrlo osjetljiva područja i duže dlačice.

Iako smo bili sumnjičavi, ubrzo smo se uvjerili da obje glave vrlo dobro funkcioniraju. Prvo smo iskoristili trimer kako bismo precizno podrezali dlaku, a potom smo prešli na brijaći dio. Osim što je lijepo klizio po koži, epilator se prilagođavao linijama noge. Sudeći prema partnerovim reakcijama, proces epilacije bio je izdržljiv, što me ohrabrilo da doživim ovaj uređaj u potpunosti.

Preživjela sam i bilo je super!

Pitanja koja mi se vrtjela po glavi na samom početku bila su vezana uz misli mogu li se porezati te hoću li prejako prisloniti uređaj na kožu. Međutim, odahnula sam kad sam shvatila da me epilator upozorava da ga prejako prislanjam na područje kojim prolazim (ukratko - #preživjelasam). S obzirom na to da mi je ovo bila prva epilacija, a jedna od specifikacija Silk-épil 9 Flexa je ta da je sto posto vodootporan, umjesto suhoga korištenja odlučila sam se za epiliranje u kadi.

I mogu reći da je to bio pun pogodak. Toplom se vodom pore dodatno prošire te se korijen dlake opusti, zbog čega je epilacija bila ugodnija. Iako sam pomislila da bi mi mogao proklizati iz ruke jer je bio smočen, izgleda da su u Braunu mislili na sve, pa su izradili uži ergonomski držak s protukliznim materijalima, kako bi sve nespretne, a između ostalog i mene, zaštitili od potencijalnih nezgoda.

Rezultati? Usudila bih se reći kako je ovo bilo prvi put u mojoj ''karijeri'' depiliranja (a sad i epiliranja), da mi nije pobjegla niti jedna dlačica, a posebice na području koljena. Fleksibilna glava uređaja ulovila je svaki kutak obline i neravnine te mislim da mi je ovo favorit u moru pozitivnih karakteristika.

Jesam li zažalila?

Apsolutno ne! Ako si žena, onda znaš koliko vremena provedemo spremajući se i dotjerujući se, što nam oduzima vrlo mnogo vremena. Zbog toga težimo jednostavnim rješenjima koja će biti učinkovita, a s druge strane koja će se uklopiti u našu rutinu osobne njege. Iako sam na početku bila skeptična prema ovom uređaju, mislim da je Braunov epilator pun pogodak. Osim što napokon mogu baciti britvice, moja borba s prištićima i učestalim depiliranjem napokon je završila. Zbog toga ti toplo preporučujem ovu formulu za glatku kožu. 

P.S. Dečko je još tu, a putovanje je prošlo sasvim u redu!

 

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u nagradnom natječaju "Osvoji Braun Silk-épil 9 Flex epilator!"Sretna dobitnica je Karolina Kresonja. Čestitamo!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr