Kreator parfema 'Coco Mademoiselle' odlazi iz Chanela

Chanel
Najpoznatiji parfemski "nos" današnjice Jacques Polge nakon dugih 35 godina odlazi s mjesta glavnog kreatora parfema modne kuće Chanel. Na tom mjestu će ga zamijeniti njegov sin Olivier Polges.
Vidi originalni članak

Jacques Polge je jedan od parfemskih stručnjaka koji je promijenio trendove u mirisima tijekom 20. i 21. stoljeća. Među njegova djela ubrajaju se mnogi Chanelovi hitovi kao što su 'Coco', 'Coco Mademoiselle', 'Egoiste', 'Chance', 'Chanel de Blue', 'Chanel No. 5 Eau Premiere',  'Les Exclusifs' linija te 'Allure'.

Jacques je rođen 1943. godine u Provansi te je uvijek tvrdio kako je upravo njegovo mjesto rođenja utjecalo na to da se počne baviti parfemima. Još kao dječak bio je očaran mirisima grada Grassea, prijestolnice parfema, i mirisom jasmina, koji se često nalazi u Chanelovim parfemima. U Chanelu je radio od 1978., a osim za njih, kreirao je i za kuće Dior, Viktor & Rolf te Jimmy Choo. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, uključujući Prix International Parfum.

Na njegovo mjesto glavnog "nosa" dolazi njegov sin Olivier, koji je odrastao u Avignonu blizu Grassea. Olivier je od 1998. parfimer za International Flavors & Fragrances, a u svojoj karijeri radio je mirise za Burberry, Christiana Diora i Armanija. Kući Chanel će se pridružiti u rujnu.

Posjeti Miss7.24sata.hr