Kožu nije dovoljno mazati kremama sa SPF-om, potrebna joj je zaštita od sunca iznutra

Unspalsh, Christopher Campbell
Vidi originalni članak
  • Zaštititi kožu bi trebala već s pojavom prvih zraka proljetnog sunca i koristiti zaštitu svaki put kada se izlažeš suncu, bilo da je to na plaži, u prirodi ili jednostavno u šetnji do posla
  • Kreme, fluidi i sprejevi za sunčanje koje nanosiš direktno na kožu uvijek su dobar izbor, no manje je poznato da kožu možeš pripremiti za izlaganje suncu i štititi iznutra
  • Jesi li znala da jedna posebna biljka, paprat Polypodium leucotomos, sadrži spojeve koji štite kožu?

Brojna istraživanja su potvrdila kako se ekstrakt ove tropske paprati efikasno bori protiv štete prouzročene djelovanjem slobodnih
radikala, kao i UVA i UVB zračenja. Polypodium leucotomos sadrži spojeve s jakim antioksidativnim svojstvima, uključujući fenolne kiseline, flavonoide i polisaharide, koji ne samo da štite od UV zračenja, nego i pomažu spriječiti nastajanje upalnih procesa u koži.

Upravo je ekstrakt Polypodium leucotomos paprati sastojak linije kapsula Heliocare koje se trebaju piti prije izlaganja suncu, a ne mjesecima ranije jer djeluju pola sata nakon pijenja. Heliocare kapsule štite organizam od štetnih učinaka sunčevog zračenja iznutra, pomažući u sprječavanju foto-starenja i alergijskih reakcija na sunce te produžuju vrijeme izlaganja na suncu. Oralna zaštita štiti kompletan organizam, pa i sva teško dostupna mjesta (uši, tjeme, kapci).

Heliocare ULTRA-D kapsule imaju jedinstvenu formulu s visokom koncentracijom Fernblocka i drugih aktivnih foto-protektora te antioksidansa poput vitamina D, C, E, likopena i luteina koji je zaštitnik sluznice oka.

Heliocare 360° kapsule sadrže Fernblock, cistein, vitamine C, E i B3 te prebiotike, kombinaciju sastojaka koja pomaže u sprječavanju foto-starenja, tamnih mrlja i drugih poremećaja kože koji su posljedica izlaganja suncu na svim tipovima kože.

Heliocare 360° D Plus kapsule namijenjene su za sve tipove kože intenzivno izložene suncu i osobe s kožnim poremećajima. Kapsule s visokim sadržajem Fernblocka i vitamina D povećavaju otpornost kože na sunce već od prvog unosa te neutraliziraju i popravljaju oštećenja na koži nastala izlaganjem suncu.

Heliocare 360° Junior Oral Sticks vrećice s prahom okusa naranče namijenjene su zaštiti osjetljive dječje kože. Namijenjene su za primjenu prije djetetova izlaganja suncu, djeci s alergijama na sunce ili atopijskim dermatitisom. 

Posjeti Miss7.24sata.hr