Ovi šamponi genijalno održavaju plavu boju kose!

miss7
Plavuše se možda najbolje zabavljaju, ali jednako tako brzo postanu opet brinete ili crvenokose, ako ih se ne tretira posebnim šamponima - pa ih nabavi na vrijeme!
Vidi originalni članak

Kod plavuša je specifično to da će im se boja brže isprati i postati monotona prije bilo koje druge boje. Pitaš li se zašto? To se događa zato što da bi dobili plavu kosu moramo koristiti puno jače kemikalije, koje nerijetko i otvore kutikulu dlake pa je tim osjetljivija na UV zrake, poluciju, klor iz vode... Koristimo li pritom i pranje za čišćenje ili kakve jače za masnu kosu, vrlo brzo ćemo iz plavuše završiti na pilić žutoj, narančastoj ili smeđoj kosi, a onda cijela zabava završava. 

Međutim, naravno da postoji rješenje, a ono je ljubičasti šampon! Ovo malo kozmetičko čudo je pravi spas za sve plave kose i zaista bi trebao biti esencijalan dio kozmetičke torbice svake plavuše. Tajna ljubičastoga šampona je u tome što on neutralizira i gasi druge tonove, kako je žuta na ljestvici boja totalno suprotna od ljubičaste. Upravo zato, ovaj šampon je nešto što se uvelike preporučuje u svim frizerskim salonima.

1. Lush Daddy-O - 185 kn (Lush)

Prirodni ljubičasti šampon za kosu koji pritom i božanstveno miriše, može li bolje?

2. Tigi Bed Head Dumb Blonde - 150 kn (Diviana Cosmetics)

Još jedan fantastično mirisan šampon. Naime, ljubičasti šamponi najčešće nemaju ugodan miris, pa su oni mirišljavi pravo otkriće. Pritom, zbilja produžuje izgled friško nanesene boje.

3. Drybar Blonde Ale Brightening Shampoo - 245 kn (Amazon)

Ovaj šampon idealan je za žene koje zaista imaju velik problem sa žutim pigmentom u kosi; Ostaviš li ga pola sata do 45 min na glavi prije ispiranja, znatno smanjuje žutilo kose, a s vremenom ga i sasvim ubija.

4. Joico Color Endure Purple Shampoo - 97 kn (Feelunique.com)

Ovaj šampon idealan je za plavuše, ali i za žene koje žele održavati postojanost sive kose. Jedan je od svjetskih favorita!

5. L'Oréal Professionnel Série Expert Silver Shampoo - 126 kn (Feelunique.com)

Ovaj šampon ima anti-age svojstva za kosu, a idealan je za sive, bijele i svijetlo plave vlasi, kojima uspješno održava hladnoću boje.

Posjeti Miss7.24sata.hr