Korektor ide prije ili poslije pudera? Imamo odgovor!

YouTube
Na ovo tehničko makeup pitanje mnoge žene ne znaju odgovor, pa smo vam ga odlučili detaljno obrazložiti, ali i upitati stručnjake za savjet
Vidi originalni članak

Niti jedan konkretan makeup nije potpun bez pudera i korektora. I dok svi samouvjereno mislimo da znamo gdje što ide, zanimljivo nam je bilo čuti od vizažista da se većina njihov klijentica i dalje pita gdje bi i kada trebale nanijeti korektor. Minimalni poznavatelji makeupa ostat će zbunjeni na ovo pitanje, oni koji razlikuju nekoliko kistova i znaju odokativno što je konturiranje bit će sigurni da ide povrh pudera, no zato će makeup fanatici biti sigurni da može ispod i iznad pudera, naravno ovisi o tome što želimo postići.

BEAUTY MAC ima novi korektor koji navodno traje 24 sata - testirala sam ga!

Za početak važno je naglasiti da naš jezik baš i ne radi ključnu razliku koju imamo između "korektora" na tržištu. Naime, korektore dijelimo na "correctors" odnosno proizvode za korigiranje i "concealers" odnosno proizvode za prikrivanje. U slučaju da imaš crvenilo, izražene podočnjake i pigmentaciju birat ćeš "corrector", proizvod najčešće kremaste teksture i dobre pigmentacije u bojama poput boje lososa, breskve, mentol zelenoj, žutoj i slično, dok ćeš za highlight i prikrivanje prištića i sjena odabrati "concealer" koji će biti u tonu tvoje kože ili ton svjetliji te teksturom lakši od korektora. Na hrvatskom tržištu sve će se zvati "korektor", no možeš iščitavanjem stranog imena proizvoda shvatiti s čim imaš posla. 

BEAUTY 5 vodootpornih korektora koji će bez frke preživjeti ljeto

Ako imaš "corrector", onda ćeš ga vjerojatnije nanijeti izravno na kožu ispod pudera jer će on neutralizirati boju kože, ublažiti crvenilo, pokriti upaljenu aknu i stvoriti bazu za neutraliziranje podočnjaka. Nakon nanošenja pudera tek ćeš onda moći koristiti "concealer" koji će pokriti sitnije nepravilnosti, iznijansirati sjene, napraviti highlight i do kraja pokriti podočnjake. U svakodnevnom makeupu dovoljno je posjedovati "concealer" i nanositi ga isključivo povrh pudera, no želiš li kompletniji look nabavit ćeš oba proizvoda i koristiti ih ispod i iznad pudera. Doduše, čak se i "corrector" može nanositi povrh pudera, ali onda ćeš imati a) više posla za prekriti ga "concealerom", b) morat ćeš paziti da njegova tekstura odgovara teksturi pudera inače se neće dobro stopiti jedan s drugim. Možda zvuči komplicirano jer smo ti u stvari rekli da možeš raditi i jedno i drugo, ako to radiš u ispravnim uvjetima, no dobro je zapamtiti ovo: imaš li proizvod u nijansi svoje kože kojim želiš pokriti prištić i podočnjake, stavljaj ga NA puder.

1. NYX Professional makeup HD Studio Photogenic Concealer Wand - 55 kn (NYX); 2. L.A. Girl PRO.conceal HD Concealer - 42 kn (beautybay.com); 3. Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer - 23,90 kn (dm); 4. Bobbi Brown Corrector - 265 kn (Douglas)

S druge strane, upitali smo Sašu Jokovića, najpoznatijeg hrvatskog vizažista, kako on koristi korektore i njegov odgovor je bio malo drugačiji: kaže kako ne koristi "corrector" pudere osim narančastoga kojega miješa s puderom ili korektorom i uvijek nanosi povrh pudera. Jednako tako smatra da korektor ide na puder jer tako možemo vidjeti koje sitnice nije uspio sakriti i dodatno ih prekriti, bez da nanosimo previše makeupa na lice. Vjerujemo da bi se sa Sašinim odgovorom složili mnogi vizažisti, no beauty gurui su nametnuli svoje. Na kraju ti preostaje probati obje tehnike i odabrati praktičniju, ali i učinkovitiju!

Posjeti Miss7.24sata.hr