Koliko treba čekati između dvije depilacije i ostala česta pitanja

Thinkstock / Spencer Davies
Koliko bi trebalo čekati između dvije depilacije, izrastaju li nakon brijanja deblje i gušće dlačice, postoji li neka tehnika za uklanjanje onih crnih točkica i koliko su zapravo učinkoviti preparati za redukciju rasta...
Vidi originalni članak

1. Koliko bi trebalo pričekati između dvije depilacije?

Većina žena čeka oko mjesec dana između dva tretmana jer dlačica mora izrasti minimum pola centimetra (do 1 cm). U suprotnom, voskom se ne može izvući iz folikula. To i jest uzrok estetskih nedoumica mnogih žena. Ako želite da vaša koža bude superglatka, onda se strogo držite rasporeda depilacije i prihvatite da ćete imati pomalo 'čupave' dane. U nekim salonima je moguće napraviti korektivne depilacije, između dva tretmana, ili možete napraviti epilaciju. No, u tom slučaju morate znati da će dlačice neujednačeno izrasti (dlačice ne rastu istovremeno, niti istim tempom).

2. Izrastaju li nakon brijanja deblje i gušće dlačice?

To je apsolutno netočno, jedino što izrast pod prstima djeluje oštrije. Dakle, ako je brijanje vaš izbor uklanjanja dlačica, ne bojte se 'bujanja' – to je manje-više genetski određeno. Ono što može promijeniti strukturu dlake jesu hormoni – najčešće hormoni trudnoće. Tijekom ovog razdoblja mnoge žene primjećuju pojačan rast dlaka na mjestima na kojima se dotad nisu pojavljivale. Ponekad te dlake nestaju nakon poroda, ali u većini slučajeva one su trajna pojava.

3. Postoji li neka tehnika za uklanjanje crnih točkica koje se pojavljuju na koži nogu nakon brijanja?

Ne. Ako želite izbjeći ovu pojavu, onda se morate depilirati voskom, jer se na taj način dlaka čupa iz korijena. Ako zbog bilo kojih razloga ne želite odustati od brijanja, onda prihvatite iritantne crne točkice, koje su zapravo tupo zarezane dlačice ispod kože.

4. Koliko su učinkoviti preparati za redukciju rasta dlačica na nogama i ispod pazuha?

Oni donekle blokiraju rast dlaka na enzimskoj osnovi. Klinički rezultati pokazuju da dlačice ne nestaju, već postaju tanje i mekše. Budući da većina žena želi kožu apsolutno lišenu dlačica, nitko ne vjeruje u uspjeh prodaje ovih preparata.

Posjeti Miss7.24sata.hr