Kako vaša omiljena nezdrava hrana utječe na kožu?

Instagram/Nives Celzijus
Otkrijte koje od vaših omiljenih nezdravih namirnica najgore utječu na ljepotu vaše kože, a koje možete jesti bez kajanja...
Vidi originalni članak

Kada je hrana u pitanju, svatko ima svoje slabosti - neki ne mogu odoljeti prženim kumpirićima, drugi ne mogu zamisliti noćni izlazak bez slasnog hamburgera prije odlaska doma, a gotovo svi su 'slabi' na pizzu. No sva ta nezdrava hrana, osim na zdravlje, ima i veliki utjecaj na vašu kožu, a dermatologinja Rachel Nazarian otkrila je koje od njih djeluju najgore, a koje ne i toliko loše koliko ste mislili...

Špageti s mesnim okruglicama: Iznenađujuće, ovo jelo i nema neki posebno loš utjecaj na kožu kod većine ljudi, a naravno, postoje iznimke.

Pohana piletina: Definitivno nije dobra za kožu, ali nije ni nešto posebno loša. Zapravo joj je jedina mana to što se prži u dubokom ulju.

Prženi krumpirići: Nisu toliko strašni koliko mislite, ali visoka razina natrija i soli može uzrokovati dehidraciju i privremeno isušivanje kože. Također, krumpirići su bogati ugljikohidratima koji uzrokuju bore.

Cheeseburger: Količina sira u cheeseburgeru je jako mala, pa nema neki posebno negativan utjecaj na kožu. Jedina mana je masna pljeskavica koja može kod nekih ljudi potaknuti pojavu prištića.

Tjestenina sa sirom: Ovo jelo ima visoki glikemijski indeks, što znači da je loše za kožu, ali i za bore. 

Pizza: Pizza također ima visoki glikemijski indeks, odnosno podiže razinu šećera u krvi što može potaknuti pojavu akni. Mlijeko u siru sadrži hormone rasta koji također mogu izazvati pojavu prištića. Pizza je, dakle, dvostruka opasnost!

Posjeti Miss7.24sata.hr