Kako stvoriti vlastiti stil?

Thinkstock / Spencer Davies
Svaki urbani muškarac je različit i ne želi izgledati isto kao svi drugi. Zato je jako bitno da napravite svoj vlastiti stil umjesto da kopirate slavne osobe i prijatelje. To nije tako jednostavno, ali je moguće.
Vidi originalni članak

Kako je za svaki uspjeh potreban trud, tako je i u ovom slučaju. Trebate uložiti truda da biste kreirali svoj prepoznatljiv stil. Postanite svoj osobni stilist, razmišljajte o svojim potrebama, onome što volite i stvarima koje vas definiraju kao osobu (čak i onda kada one nemaju veze s modom).

Imajte na umu da odjeća nije stvorena samo da bi vas zaštitila od hladnoće i pokrila vašu golotinju; ona zajedno s frizurom i parfemima stvara osobnu sliku o vama. Kada dobijete ideju o tome što želite, zamislite sebe u toj odjeći i frizuri. Najvažnije je da se osjećate ugodno, stoga, ukoliko niste sigurni trebate li takvi izaći iz kuće – vrlo vjerojatno ne trebate!

Također otiđite do svog frizera da vam predloži novu frizuru i u svoju omiljenu trgovinu te isprobajte komade koji vas možda ne osvajaju na prvu, ali imaju potencijala. Na taj način nećete odmah izaći iz svoje "sigurne zone", nego ćete svoj stil graditi polako i temeljito. Ono što je dobro kod muške odjeće i frizura je da se stilovi ne mijenjaju svake sezone i ne trebate žuriti s posljednjim inovacijama i trendovima. Možete kupiti nešto s povjerenjem znajući da će to biti moderno dugi niz godina i dobro vas poslužiti.

Mnogi muškarci nemaju razvijen modni ukus, nose stvari i frizure na koje su navikli i ne odstupaju od njih. Dakle, da bi pametno ulagali u svoj ormar trebali bi imati nekoga tko će vam znati dati dobar savjet. Tradicionalno je ta osoba prije bio krojač, no danas su to stilisti. Njihovo mišljenje svakako treba uzeti u obzir, ali prije toga trebate se zapitati kakav posao radite i u kakvom ste okruženju, volite li trendove ili ste pristaša klasičnog stila, volite li se isticati ili ostati suptilni. Odgovorite na njih iskreno i vaš ormar uskoro će se jako transformirati.

S frizurom je stvar slična. Mora odgovarati vašem stilu, ali i obliku lica, baš kao što parfem mora odgovarati vašem karakteru. I baš kao što svaki muškarac u svom ormaru mora imati crnu i bijelu košulju, savršeno krojeno odijelo te dobre traperice i jaknu ili kaput, tako mora imati i odgovarajuće proizvode za njegu kože.  Uz neizostavan parfem, u vašoj kozmetičkoj torbici se moraju naći dobra krema, gel ili vosak i kvalitetan after shave i pjena za brijanje te odgovarajući dezodorans! To svaki mladi muškarac koji drži do sebe treba imati u kupaonici.

Moda nam govori što da nosimo, ali to ne znači da slijepo trebamo ići za svime što nam nude dizajneri. Uvijek biste trebali razmišljati o vlastitom izgledu. Ako nešto izgleda sjajno, no vi ipak smatrate da to nije za vas, ostavite taj trend po strani. Svake sezone vidimo puno novih stilova i dizajna na modnim pistama, a upravo to nam omogućava puno stvari koje možemo izabrati za sebe. Samo morate znati što točno (ne) želite.

Posjeti Miss7.24sata.hr