Kako spasiti pogrešno počupane obrve

Instagram
Svi mi volimo besprijekorne, seksi sređene obrve – međutim, većina nas ih je, umjesto da ih uredi, u nekom trenutku slučajno izmasakrirala pincetom
Vidi originalni članak

Jesmo li pogodili? Naravno da jesmo! Otkrit ćemo ti kako svojim raščerupanim obrvama možeš udahnuti novi život. Asebe spasiti od hodanja svijetom s dvije dlakave crte koje tvom licu daju prečudan izraz.

1. Rehabilitacija obrva 

U normalnom slučaju potrebno ti je dva do čak četiri tjedna da se obrve oporave od čupanja. Ako imaš jako tanke obrve, proces opravka može trajati čak do tri mjeseca! U to vrijeme važna je disciplina – ostavi pincetu u ladici! Štetu na obrvama možeš popraviti jedino ako im dopustiš da dovoljno narastu prije sređivanja. Ne boj se – ako si jednom pretjerala, vrlo brzo imat ćeš priliku popraviti stvar. 

2. Brži rast 

Kako bi ubrzala rast dlačica, pokušaj koristiti serum za obrve (možeš nabaviti u ljekarni). U Indiji se stoljećima koristi ulje od gorušice kako bi se potaknula rast dlaka. Ako si prije spavanja malo umasiraš u obrve, mogla bi vidjeti rezultate za nekoliko tjedana. 

3. Oblikovati, oblikovati, oblikovati 

Želiš li super obrve, najvažniji je oblik. Za okruglo i široko lice najbolje izgledaju ako im je sredina najvišoj točki; uglatom licu najbolje odgovaraju zaobljene i tanke obrve. Kod dugoljastog lica pomažu ravne obrve. Vrijedi i općenito pravilo da obrve trebaju pratiti strukturu kostiju. 

4. Potpora

Ako želiš malo „pomoći“ obrvama, učini to proizvodima za makeup obrva. Dakle, olovke, gel i ostali proizvodi mogu ti itekako pomoći. Upotrijebi boju koja je dvije nijanse svjetlija od boje obrva. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr