Najbolji make up za 'selfie'!

Thinkstock / Spencer Davies
Beyonce, Rita Ora, Kim Kardashian, ali i žene i djevojke diljem svijeta obožavaju 'selfie'. Uslikati dobar 'selfie' postala je stvar prestiža, a vizažistica Andrea Leko nam je otkrila kako se našminkati za najpopularniji format slika na svijetu.
Vidi originalni članak

#nofilter, #allnatural i #selfie su u samo nekoliko godina osvojili naše mobilne telefone, društvene mreže, ali i svakodnevni rječnik. Gotovo da nema osobe koja nije upoznata s pojmom selfieja, fotografije na kojoj ste uslikali sami sebe. Selfie je postao prava opsesija, a čak se i kozmetičke kuće trude izaći svojim klijenticama u susret, pa je tako Make Up For Ever lansirao podlogu razvijenu upravo za slikanje popularnih fotografija. Vizažistica Andrea Leko otkrila je kako za dobar selfie treba i dobar make up.

"Glavni savjet je da, s obzirom na kvalitetu fotoaparata na mobitelima, dobro prekrijete podočnjake, jer u kombinaciji sa sjenama, podočnjaci nikako neće izgledati dobro. Također, mobiteli ponekad "pojedu" boju pa savjetujem da koristite konkretne boje, možda čak nijansu tamnije od onoga što ste navikli (ali tu ne mislim na boju pudera)", kaže vizažistica Andrea Leko i dodaje kako puder može biti onaj koji i inače koristimo, s time da žene masnije kože mogu malo više matirati ten, ali i ne moraju, posebno ako žele postići glow look.

Mat ili sjajno?

Kada se radi o odabiru tekstura, Andrea savjetuje mat sjenila, jer sedefasta je teže fotografirati i veća je šansa da izgledaju neuredno. S očima se možeš poigrati, a ova vizažistica preporučuje cut crease tehniku i nešto jače kontraste.

"Isto vrijedi i za lice. Iako je konturiranje, barem ono kakvo je kod nas popularno, nerijetko prenaglašeno i svakako nije za svaki dan, za fotkanje možete istaknuti jagodice. Ukoliko vas muči neravan nos, možete napraviti konture i za njega. Na fotografijama će to dobro izgledati, ali pripazite da je boja kojom konturirate skladna s podtonom vaše kože. Radite s proizvodima koji su namijenjeni za tu svrhu, a ne bronzerima koji imaju šljokice, a i znaju biti narančasti. Za konture preporučujem proizvode u kamenu", kaže Andrea.

Kada je highlighter u pitanju, Andrea savjetuje korištenje svjetlucavih tekstura i to na dijelovima lica gdje bi se sunce prvo odbilo – na čelu, dužini nosa, bradi, jagodicama. Nemoj koristiti mat teksture, nego sjajne, a mogu biti u tekuće, u kamenu ili u prahu. Andrea kaže kako ne treba birati staromodne bijele highlightere, jer danas postoji cijela paleta boja koja varira od šampanjca do brončano roze, a takav highlighter možeš staviti i na vrh usnice, ispod obrve te u unutarnji kut oka.

"Ako želite postići svjež izgled odaberite kremasto, neutralno rumenilo koje možete staviti na obraze i na usne. Žene koje ne vole kremaste teksture, a žele svjež izgled trebaju birati rumenila s malo šljokica koje će podignuti svaku kombinaciju. Ako imate proširene pore nemojte staviti shimmerasto rumenilo, dodatno će ih naglasiti. Želite li korigirati usne, koristite olovku za usne i konkretne boje te teksture bez šljokica i shimmera te pazite da sve bude precizno iscrtano", dodaje naša sugovornica.

Što i kako naglasiti?

Klasično pravilo šminkanja glasi da se trebaju naglasiti ili oči ili usne, ali Andrea kaže da je najpametnije posvetiti se dobroj podlozi, kako u svakodnevici tako i za slikanje selfieja.

"Što se tiče vječnog pitanja što naglasiti, dat ću odgovor kao i za bilo koju situaciju, a ne samo selfie. Ako baratate teorijom boja, tj. znate naglasiti dobro jedno i drugo da dobro izgleda u isto vrijeme i da se boje "ne tuku", radite kako god volite", savjetuje.

Dakako, treba uzeti u obzir i vlastitu vještinu šminkanja, pa ako bolje šminkaš oči, radije naglasi njih, kako ne bi privlačila pažnju na usne. Iako je trend naglašavanja obrva uzeo i previše maha, naša sugovornica kaže da ih je ponekad bolje samo počešljati nego ih pretjerano našminkati.

S obzirom da su selfieji postali dio naše svakodnevice, svako malo se pojave natpisi kako su zvijezde koristile Photoshop prije nego su objavile sliku. Korištenje filtera i obrada slika nisu ništa novo, no i u tome treba imati mjeru.

"Moj stav prema Photoshopu u ovoj situaciji je isti kao i o Photoshopu općenito. Sve treba biti u granicama dobrog ukusa, ali i realnim granicama. Ako imate prištić na sredini čela ili koju zaostalu dlačicu na nausnici, a znate koristiti Photoshop – uklonite ih! Ali ako mijenjate karakteristike svoga lica do te mjere da vas nitko ne prepoznaje – pretjerali ste! Photoshop ne može promijeniti vaš stvarni izgled u zrcalu", kaže Andrea.

Zato, prije nego uslikaš idući selfie, poslušaj naše savjete i pripazi kako se šminkaš, jer uz pravi make up možeš s ponosom staviti #nofilter hashtag i dobiti još više lajkova.

Više slika i cijene proizvoda saznaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr