Nauči se našminkati poput Kim Kardashian

Guliver Image/Getty Images
Kim Kardashian poznata je po svojim izjavama, editorijalima, emisijama, ali i make up looku na kojem joj zavidi svaka žena. Iako je konturiranje postojalo i prije nje, Kim ga je nametnula kao trend koji je nemoguće izbjeći. Vizažistica Ana Kus upoznala nas je s pravilima konturiranja, kako bi se i ti mogla našminkati poput Kim Kardashian.
Vidi originalni članak

Ikona stila, obična starleta, žena upitnog ukusa ili marioneta vlastite majke – kada se radi o make upu Kim Kardashian, manje je bitno što radi, nego kako radi. Za njen signature look izraženo konturiranog lica zaslužan je vizažist Mario Dedivanovic, porijeklom iz Crne Gore, stoga nije nimalo čudno što je njen look tako popularan na ovim prostorima.

Zašto konturirati?

"Moram priznati kako je Kim Kardashian look jedan od najtraženijih među mojim klijenticama", kaže Ana Kus, "Konturiranje u tom stilu privlači žene jer žele izgledati poput nje – naglašene jagodice, pravilan nos, pune usne, velike oči..."

Ana naglašava kako je osnovni cilj konturiranja postići ovalan oblik lica iz onog koje imamo, bilo ono okruglo, četvrtasto, srcoliko ili duguljasto. Kaže kako se ovalni oblik lica smatra najpravilnijim, a uz konture lica, rade se konture nosa i jagodica.

"Lice možemo konturirati sasvim lagano tj. napraviti konturu jagodične kosti i nosa. Tada govorimo o looku koji je nosiv za svaki dan. Međutim look Kim Kardashian je nešto što možete nositi eventualno za večernji izlazak ili fotografiranje", objasnila je poznata vizažistica dodavši kako ovaj look izvrsno stoji osobama koje nemaju naglašene jagodice ili žele suziti okruglo lice.

Korak po korak do Kim Kardashian looka

  • Na cijelo lice ravnomjerno nanesi tekući puder u odgovarajućoj nijansi. Na podočnjake, kuteve nosa, dužinu nosa i oko usana stavi iluminator.
  • Konture lica možeš raditi kamuflažnom kremom ili brončanim puderom. Ako si svijetle puti možeš koristiti i tamniji kompaktni puder ili pak sjenilo za obrve.

  • Konture se rade tako da na kist staviš malo proizvoda koji naneseš duž jagodične kosti i zatim dobro osjenčaš. Prijelazi moraju biti blagi.
  • Čelo možeš smanjiti tako da bronzer ili kamuflažnu kremu naneseš uz korijen kose i dobro razmažeš prema kosi. Konture je dobro fiksirati fiksatorom u prahu ili spreju.
  • Na jagodice nanesi rumenilo u nježnoj ružičastoj, prirodnoj boji te u stilu Kim Kardashian odaberi ruž u nude nijansi. Brončano sjenilo nanesi prstom i lagano osjenčaj na kapku te stavi umjetne trepavice.

"Moj savjet za super konturiranje je 'manje je više'. Uvijek preporučujem da se koriste iluminatori u korektoru, a ne oni kompaktni te da ako radite konturu, neka bude do tri tona tamnija od vaše prirodne puti", za kraj nam je objasnila Ana.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr