Kako odabrati idealno sjenilo prema boji očiju?

Thinkstock / Spencer Davies
Sjenila za oči su izrazito popularna, ali nažalost, ne stoji svaka nijansa svakome. Jedan od najlakših načina odabira idealnog sjenila je njegovo koordiniranje s bojom očiju.
Vidi originalni članak

Birate li sjenila po odjeći koju nosite, po boji koja vam se sviđa kada je vidite u dućanu ili prilikom kupnje sjenila ipak uzimate u obzir boju očiju? Mit da ne trebate nositi sjenila one boje kakve su vaše oči, nije baš sasvim točan. Bitno je odabrati pravu nijansu željene boje.

Osobe s plavim očima slobodno mogu nositi tamno plava sjenila, dok izbjegavati trebaju srednje tonove plave boje. Ukoliko niste sigurni koje boje vam odgovaraju ili ste jednostavno tip osobe koja igra na sigurno, sa smeđim, odnosno zemljanim tonovima nikada ne možete pogriješiti. Oni savršeno odgovaraju svim bojama očiju.

Zelene oči

Boja koja zaista može naglasiti zelene oči je ljubičasta. Nježna ljubičasta idealna je za lagani dnevni make up, a kombinacija svijetle i tamne ljubičaste koju nanosimo na pregib oka i na krajeve izvrsno će naglasiti oči za večernji make up. Također možete dodati crni eyeliner ili crnu olovku za oči. Ako ipak želite nešto prirodnije, zelene oči savršeno se slažu sa zemljanim, zlatnim i sivim tonovima.

Smeđe oči

Smeđe oči su definitivno najzahvalnije. Gotovo sve boje sjenila će odgovarati – zlatna, smeđa, plava, zelena, ljubičasta. Bitno je samo odabrati pravu nijansu željene boje ovisno o nijansi kože. Ako želite otkačeni make up, slobodno si dajte oduška sa plavim ili zelenim sjenilom. Kombinirajte svijetlije i tamnije tonove jedne boje ili kombinirajte dvije različite boje kao što su bež i tamnija, intenzivna zelena. Ukoliko ste više klasičan tip, za večernji izlazak oči možete istaknuti zlatno smeđim tonovima ili crnim sjenilom za smokey eyes.

Plave oči

Kao što sam rekla u uvodu, nije istina da plave oči ne mogu nositi plava sjenila. Ono se ne preporučuje zato što je teško naći odgovarajuću nijansu plave boje i velike su šanse da ćete pogriješiti. Boje s kojima ne možete pogriješiti su, naravno, smeđa odnosno zemljani tonovi, siva i nježno roza. Ako zbilja želite naglasiti oči, crna olovka u unutrašnjem dijelu oka i crni eyeliner na kapcima jako će vam pomoći. Crna boja jako naglašava plave oči pa slobodno nanesite crno sjenilo na krajeve oka za večernji izlazak.

Posjeti Miss7.24sata.hr