Kako napraviti riblju kost s dva pramena?

Tomislav Miletić/Pixsell
Riblja kost ove sezone je dobila novo lice. Naime, radi se s dva pramena koji se međusobno isprepliću i daju ovoj klasičnoj frizuri pomalo rockerski izgled.
Vidi originalni članak

Ova pletenica je idealna za večernje izlaske, a lako se može transformirati iz romantične u rockersku i obrnuto. Iako ju je jednom, kada je naučite raditi, lako napraviti, za prvih nekoliko puta predlažem da zatražite pomoć još jednog para ruku.

Za izradu ove frizure potrebna vam je četka za kosu, lak, gumica i ukosnice.

Najprije raščešljajte kosu i odvojite dio s tjemena. Pramen razdvojite na dva jednaka dijela, a jedan pramen koji ste dobili na još dva dijela. Vanjski pramen spojite s vanjskim pramenom na drugoj strani. Sada imate dva pramena.

Zagrabite malo kose sa strane i zarotirajte pramen oko njegove osi. Ispreplićite ih na ovaj način dok ne dođete do vrata.

Kada dođete do vrata, trebali biste imati dva pramena, a ostatak kose bi trebao biti u pletenici. Pramenove omotajte oko njihove osi te jednog oko drugog. Svežite pletenicu gumicom. Sada će dobivena pletenica malo olabaviti, ali tako i treba biti.

Ukosnicama učvrstite kosu na mjestima uz glavu gdje je previše labava i učvrstite lakom.

Frizuru fiksirajte lakom. Ako želite opušteniji izgled, možete je prstima raščupati, a ako želite sofisticiran look, zagladite je lakom.

Cijeli proces izrade ove frizure pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr