Kako napraviti frizuru uz pomoć 'krafne' za kosu?

Borna Filić/Pixsell
Jednostavne voluminozne punđe koje podsjećaju na one kakve bi nosile balerine, veliki hit su već neko vrijeme. Pošto je ova frizura laka za nošenje predstavlja jedan od onih trendova koji nas neće tako brzo napustiti.
Vidi originalni članak

Sigurno ste već negdje naišli na izraz 'sock bun'. Radi se o posebnoj vrsti punđe koja se može raditi pomoću sportske čarape kojoj su odrezani prsti i koja je oblikovana u 'krafnu' ili, što je mnogo lakše i urednije, pomoću posebnog umetka za kosu.

Prednosti pravog umetka nad čarapom su što olakšava izradu, prirodnije je boje i može se bolje učvrstiti, a moguće ju je kupiti u većini trgovina frizerske opreme te ponekoj high street trgovini. Osim umetka (u kojem god obliku on bio), trebaju vam četka, gumica za kosu, ukosnice i lak za kosu.

Najprije skupite kosu u rep, na mjestu gdje želite da bude punđa. Rep provucite kroz umetak tako da vire vrhovi. Polako okrećite umetak i podvijajte vrhove pod njega. Trebalo bi biti sve više kose oblikovane u punđu.

Motajte kosu oko umetka dok ne dođete do glave. Ako je potrebno, rasporedite kosu tako da prekrije spužvicu u potpunosti. Po potrebi stavite pokoju ukosnicu.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr