Jesi li znala? Ovih 5 navika uzrokuje opuštanje grudi

Thinkstock / Spencer Davies
Otkrivamo ti pet za grudi loših stvari koje bi trebala izbjegavati ako ne želiš da prerano izgube svoju čvrstoću
Vidi originalni članak

Opuštanje grudi noćna je mora mnogih žena, no svjesne smo da je to prirodni proces koji ne možemo izbjeći. Bilo zbog dojenja, godina ili genetskih predispozicija. Međutim, postoji nekoliko stvari koje žene najčešće ignoriraju, a koje mogu dodatno ubrzati taj proces. U nastavku otkrij o čemu je riječ:

1. Nenošenje grudnjaka

Bilo da je riječ o pamučnom grudnjaku, čipkastom, svilenom ili sportskom, ovaj neizostavni ženski komad podupire grudi i drži ih na mjestu, a život bez njega je nezamisliv. Bez ove potpore grudi nesmetano 'skakuću' pa tako koža slabi, kao i proizvodnja kolagena, i veća je mogućnost da će doći do preranog opuštanja grudi. Pri kupovini grudnjaka savjetuj se s prodavačicom kako bi pravilno odabrala model koji ti najbolje odgovara.

2. Mršavljenje

Naglo mršavljenje ima negativan utjecaj na cjelokupni organizam pa tako i na grudi. Naime, veliki gubici kilograma često su uzrok opuštenih grudi jer tkivo grudi slabi i opušta se s vremenom. Variranje tjelesne težine od nekoliko kilograma (dva do pet) neće napraviti štetu tvom dekolteu.

SPAVANJE U GRUDNJAKU Pitali smo cure: Spavanje u grudnjaku - da ili ne?

3. Pušenje

Svi znamo koliko je ova grozna navika štetna za cjelokupno zdravlje pa tako ni tvoje grudi ne mogu pobjeći od njezinog štetnog učinka. Cigarete sadrže sastojke koje mogu oslabiti kolagen i razgraditi elastin (koji tvojoj koži daje mladolik izgled). Osim toga, pušenje ubrzava i starenje kože tako što smanjuje dotok krvi do njezine površine. 

4. Trening visokog intenziteta

Brojna istraživanja stručnjaka pokazala su da kretnje kod vježbi visokog intenziteta uzrokuju raspadanje kolagena u grudima. Ako se baviš nekim sportom, bitno je da imaš dobar sportski grudnjak koji će podupirati tvoje grudi i držati ih na mjestu. Tako ćeš spriječiti njihovo prerano opuštanje. 

Love&Sex Oblik i veličina grudi otkrivaju seksualni karakter žene?

5. Izlaganje suncu

Vjerovala ili ne, ali izlaganje kože dekoltea štetnim UV zrakama može dovesti do stvaranja trajnih bora i utjecati na proizvodnju kolagena. Nedostatkom kolagena koža gubi svoju elastičnost, što u konačnici rezultira opuštenim grudima koje nipošto ne želimo. 

Posjeti Miss7.24sata.hr