Je li potrebno koristiti šampon i regenerator istog brenda?

Thinkstock / Spencer Davies
Jeste li se ikad zapitali zašto sve linije za njegu kose sugeriraju da koristite šampon i regenerator istog brenda? Naime, razlog je puno ozbiljniji od običnog marketinškog trika. Na ovu temu smo popričali s L'Orealovom edukatoricom Anom Androšević Borovčak.
Vidi originalni članak

Bitno je koristiti šampon i njegu iz istog brenda“, smatra Ana te nam daje pomno objašnjene zašto je to tako: „Šampon je proizvod koji je najteže napraviti, iziskuje puno testiranja i truda, a tek nakon njega na red dolazi  njega odnosno regenerator koji je kompatibilan sa šamponom

Ana je dodala i kako primjerice L'oreal ima sve proizvode koji se savršeno slažu s određenom linijom koju klijentica treba. No, ako se proizvodi iz linije miješaju s nekim drugim proizvodom, ne može se garantirati da će se dobiti efekt kakav klijentica očekuje.

Ne preporučuje se miješati brendove jer onda dolazi do onoga "nije mi dobar proizvod", a zapravo je sve vrlo jednostavno. Svaki brend ima svoju formulu i svoju filozofiju“, zaključila je Ana.

Pritom je isto tako bitno znati kakav vam regenerator treba. Ako vam se kosa lako masti, pada niz lice i nedostaje joj volumena, treba vam regenerator koji će je učiniti bujnijom. Najbolji sastojci za ovaj tip kose su kompleksi kolagena, pšenični protein i vitamin B.  Ako pak imate krhku kosu, trebate se orijentirati na hranjiva ulja i arginin koji kosi daju snagu već u vlasištu.

Tanka kosa ne traži samo volumen, nego i vitalnost. U tom slučaju birajte lagane regeneratore koji neće dodatno otežati kosu, a izbjegavajte i proizvode s mnogo silikona koji bi kosu mogli učiniti još beživotnijom. I konačno ukoliko imate suhu kosu, ovom tipu kose je potrebna i dodatna njega u vidu maski ili seruma, ali regenerator ne smijete preskočiti. Najbolje je koristiti onaj s keratinskim kompleksima  i hranjivim uljima.

Posjeti Miss7.24sata.hr