Istaknite oči crvenkastim sjenilom

Guliver Image/Getty Images
Jeste li ikada razmišljali o isticanju svojih očiju crvenkastim sjenilom? Sudeći po brojnim revijama, ali i zvijezdama s crvenog tepiha, crvenkasta sjenila su među najpopularnijima. Kada i kako ih nositi, otkriva vizažistica Ksenija Ivančić Brkić.
Vidi originalni članak

Za crveni ruž će svaka žena reći da je klasik koji nikada ne blijedi, look koji uvijek izgleda dobro i koji stoji svakoj ženi. No, što je s crvenim sjenilom? Anna Sui i Miu Miu su samo neke od modnih kuća koje su crvenu boju provukle kroz ljetni look.

Na reviji Anne Sui imali smo priliku vidjeti cijelu paletu crvene boje na licu. Uz ruž s lakiranim efektom, kombinirano je crveno rumenilo koje se proteže čak i na kapke. Crvenkastim i ružičastim nijansama nisu odoljele ni Julianne Moore i Ginnifer Goodwin koje obožavaju ovu nijansu na crvenom tepihu, ali kome one najbolje pristaju?

"Postoji široka paleta crvenih i ružičastih nijansi sjenila, te se svakako mogu naći odgovarajuće nijanse koje  pristaju svim bojama očiju i tena. Recimo, svjetlijem tenu bolje stoje svjetlije nijanse ružičaste i crvene, dok tamnijem tenu odlično stoje tamne boje crvene, ružičaste te čak i boja kestena" objašnjava Ksenija.

Jedan od najvećih problema koji se javlja s ovim nijansama je umoran izgled. Ksenija savjetuje da se ten dovede do savršenstva kako bi se izbjegao bolestan i umoran izgled, Sva crvenila i eventualni nedostatci se moraju prikriti, a treba se pobrinuti i da nema crvenila u očima. Crvene ili žućkaste bjeloočnice ne podnose crvenu boju, pa ukapajte kapi za oči prije šminkanja.

Ksenija kaže kako ružičasta i crvena sjenila mogu izgledati fantastično u smokey looku, ali i to ovisi o prigodi, obliku oka, boji tena te vještini nanošenja. "Možete se igrati različitim nijansama ružičastih i crvenih sjenila te uz mali dodatak smeđe, crne, boje ugljena ili boje šljive na vanjske kuteve oka i uz neizostavni crni tuš i naglašene trepavice, kreirati fantastičnu make up priču" za kraj je dodala Ksenija.

Lookove s crvenim sjenilom detaljnije pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr