Isprobala sam masku za podočnjake sa sodom bikarbonom, ovo je rezultat

privatna arhiva Kristijana Musića
Obožavam isprobavati domaće maske. Omiljeni sastojci su mi: šećer, talog od kave, med... Međutim, nikad nisam koristila sodu bikarbonu u njezi lica. Čula sam da je odlična za podočnjake pa sam odlučila isprobati brzu i jeftinu masku
Vidi originalni članak

Negdje sam davno pročitala da je soda bikarbona odlična kao glavni sastojak domaće maske za podočnjake. U petak ujutro probudila sam se dovoljno očajna da je napokon isprobam. Spavala sam svega par sati, kupila obitelj na kolodvoru u ranu zoru (hello, finale Svjetskog prvenstva!), a čekao me petak prepun obaveza. S obzirom da je od sastojaka potrebna samo soda, odlučila sam investirati tih pet kuna u potencijalno spašavanje mog izgleda.

Uzela sam veliku žlicu sode i u nju dodala jako malo vode. Recimo da je bilo riječ o cca. pola male žličice. Miješala sam dok smjesa nije postala potpuno kompaktna.  Prerezala sam blazinice u polumjesece. Ovo se ne mora, ali vidjela sam da je to sad moderno pa sam se odlučila malo zabaviti. Blazinice sam namočila vodom i stavila smjesu.  Iz ove perspektive, čini mi se da sam mogla staviti i manje smjese. Međutim, o jakosti moje improvizirane maske nisam tada znala ništa. Pri stavljanju blazinica treba biti oprezan. Soda je prilično agresivna, peče ako dođe u izravan kontakt s okom. Nije spekulacija, stvarno peče, slučajno sam provjerila. 

Vrijeme držanja maske nije nigdje precizirano, ali riječ je o par minuta. Ja sam držala jedva jednu minutu. Koža me vrlo brzo počela zatezati ispod, osjećala sam kao da iz trena u tren postaje sve tanja. Brzo sam skinula masku i krenula ispirati lice. I tu mi je malo sode upalo u oči.  Horor! Nakon maske, koža je ostala beživotna, ispijena. Uzela sam sestrinu okoloočnu kremu koja mi je inače preteška i prebogata, ali sad mi je trebala. Imala sam osjećaj da mi je koža ispod oka otančala za barem 10 posto. Da, pretjerujem, ali nije najbolji osjećaj na svijetu.

SKINCARE Kako da podočnjaci izgledaju manje tamno?

Rezultati? Ne znam za tebe, ali ja i ne vidim neke oduševljavajuće rezultate. Ovo malo što se i vidi, možemo pripisati poštenom umivanju hladnom vodom. Ne znam jesam li napravila nešto pogrešno, ali ne želim uopće proučavati. Djevojke u redakciji su bile u pravu kad su mi rekle da sodi bikarboni nije mjesto ispod očiju. Ostatkom sode čistit ću kuhalo za vodu, to znam da funkcionira!

Pouka ove priče? Recepte s Interneta treba uzimati s dozom zdravog razuma, a njegu lica shvaćati jako ozbiljno. Ja sam prva koja to treba dobro zapamtiti. Osobno, ovu masku ne preporučam. Dakako, to ne znači da sve homemade maske ne valjaju. Imam nekoliko onih koje provjereno dobro rade svoj posao. Ubuduće ću o njima, obećajem. 

Posjeti Miss7.24sata.hr