Imaš kovrčavu kosu? Trebat će ti za jesen ekstra hidratantni proizvodi

Instagram @juliehocke
Vidi originalni članak

Ako je tvoja kosa prirodno valovita ili kovrčava, onda znaš koliko je važno imati dobru rutinu za njegu kose. Svaka kovrčavica zna koliko proces pranja i stiliziranja kose može oduzeti vremena, a dosljedna rutina povećava šanse za postizanje željenih rezultata. Iako je ovo neophodan dio u održavanju snažnih i zdravih vlasi, to nije uvijek jednostavno, pogotovo kada moramo mijenjati korake i prilagođavati ih vremenskim uvjetima. Različite temperature na našu grivu utječu na različite načine, a tijekom jesenskih i zimskih mjeseci će nam kosa vapiti za hidratacijom.

Beauty U dm je stigao novi top duo - piling za vlasište koji dolazi u paru s četkom za masažu!

Kovrče su već prirodno suhe pa vjerojatno već imaš hidratantne proizvode u svojoj rutini, ali i dalje bi trebala unijeti neke prilagodbe u svoju rutinu. Za svakoga će ovo biti proces pokušaja i pogrešaka dok istražuje svoje mogućnosti, ali postoje općeniti savjeti, trikovi, koraci i preporuke proizvoda koje bi nam mogle poslužiti kao odskočna daska za razvoj vlastite, personalizirane jesenske “curly girl” metode.

Beauty Isprobala sam kultni sprej koji obećava sjajniju, glatku kosu i frizuru koja traje danima

Što bi kovrčavice trebale uzeti u obzir pri uspostavljanju rutine za njegu kose?

Odluka o tome koji proizvodi i metode stiliziranja nam odgovaraju nedvojbeno je najteži dio uspostavljanja rutine. Trebali bismo početi s utvrđivanjem specifičnih potreba naše kose i problema kojima se želimo pozabaviti. Svi težimo određenom izgledu ili imamo neko problematično područje na kojem želimo poraditi, tako da moramo birati proizvode s prema našim ciljevima da bismo vidjele stvarne rezultate.

Beauty Internet voli ovaj podcijenjeni sastojak koji hrani, omekšava i daje kosi sjaj - jesi li čula za ulje batane?

Ako je naš cilj volumen, trebale bismo birati laganije proizvode koji pružaju lagano učvršćivanje, kako naše kovrče ne bi bile otežane. Ako su nam prioritet definicija i izduženost, trebali bismo birati proizvode za stiliziranje koji imaju malo veću težinu i pružaju čvrstoću kovrčama. Hidratantna krema pomoći će nam izdužiti kovrče, a gel s većom čvrstoćom pomoći će u držanju kovrči na mjestu te pružanju bolje definiciju. Stručnjaci preporučuju da se posvetimo jednoj kolekciji proizvoda kao "sustavu" njege kose.

Beauty Svi pričaju o kosi Nicole Kidman! Nisu ekstenzije, za zamamni volumen zaslužan je jedan novi proizvod

Koje proizvode bismo trebale dodati svojoj rutini kada vani zahladi?

Nakon što si odabrala osnovnu rutinu i postigla sve glavne rezultate (držimo fige!), to nažalost ne znači da je posao gotov. Usprkos uspostavljenoj rutini, kada stignu jesen i zima, vrijeme je da svoje proizvode prilagodimo sezoni. To ne znači da moramo promijeniti cijelu svoju rutinu, samo dodati ili oduzeti pokoji proizvod. Na primjer, ako rutini dodamo regenerator koji se ne ispire, to već može biti dovoljna dodatna doza hidratacije.

Također, tijekom ljeta je naša kosa možda masnija nego inače od znoja ili dehidrirana jer puno vremena provodimo na suncu i u mora pa tada često biramo šampon koji će dodatno pročišćavati vlasište i možda preskočimo korištenje ulja ili krema za kosu. No, sada će naše kovrče vapiti za hidratacijom. Stoga stručnjaci preporučuju biranje šampona za hidrataciju te povremeno korištenje tretmana za dubinsko pranje vlasišta. Ovo će omogućiti hidratantnim sastojcima da nadoknade sva prirodna ulja koja su možda odstranjena iz vlasi tijekom procesa čišćenja i pomoći će u izbjegavanju isušivanja kovrča.

Beauty Želiš kreirati najzaglađeniju frizuru ikad? Ovaj stick će s lakoćom ukrotiti svaku baby vlas

Tijekom jeseni i zime preporučuje se češće korištenje maske za obnovu, hidrataciju i sjaj kose. Masku možeš koristiti i kao tretman za njegu kose tako da ju naneseš i ostaviš da djeluje pola sata prije pranja kose. Uz to, leave-in regenerator i krema za hidrataciju i definiciju kovrča, bit će ti najbolji prijatelji. Profesionalni savjet za kovrče je nanošenje proizvoda za oblikovanje dok si još pod tušem za sjajni finiš bez frizza. Također, oni s kovrčavom kosom obično rjeđe peru kosu jer za to nema potrebe, no tijekom jeseni i zime, korisno je ubaciti dodatni dan pranja u rutinu. Tih dana operi kosu samo regeneratorom, bez šampona, ili posebnim co-wash proizvodom, kako bi bila sigurna da tvoja kosa dobiva dozu hidratacije koja joj je potrebna.

Također, iznimno je važno ne preskakati dane pranja kose za održavanje njezinog zdravlja. Kosi je potrebna voda, a kad je količina vlage u zraku manja, naša kosa svakodnevno dobiva manje vode, pa su dani pranja posebno važni tijekom jesenskih i zimskih mjeseci. U nastavku donosimo proizvode koje bi mogla isprobati ove jeseni:

Olaplex Bond Maintenance regenerator za kosu No.5

Aveda be curly advancedTM co-wash

CHI Luxury Leave-in Conditioner

Alfaparf Milano Semi di Lino Moisture

Revolution Haircare My Curls 1+2 Restore My Curls

Balea Natural Beauty šampon za valovitu i kovrčavu kosu

Kérastase Curl Manifesto Huile Sublime Repair

Beauty Vrijeme je za obnovu i jačanje strukture kose! Ovo je 5 najboljih tretmana za njenu transformaciju

Posjeti Miss7.24sata.hr