Imamo najbolje proizvode za kovrčavu kosu!

miss7
Djevojke s kovrčicama najbolje znaju koliko je ponekad teško ukrotiti njihovu grivu, baš zato trebaju pomno odabrane proizvode za pranje i njegu - i evo, mi smo ih skupili!
Vidi originalni članak

"Oprati kosu i pustiti je da se osuši" nije jedna od opcija za djevojke s kovrčama; njihova kosa treba posebnu njegu žele li izbjeći čvoriće, napuhanost, zapetljavanje ili naelektriziranost vlasi. Ovakva kosa je nerijetko i suha, a da bi izgledala dobro mora se znati namješavati prstima, uz naravno, puno specifičnih proizvoda. Na kraju svega, kad se kovrčice dovedu u red, ova prirodno zaigrana frizura je toliko dobra da bi se odmah mijenjali za nju - i uzeli sav napor stylinga i njege na teret.

Ipak, da ne trošiš previše vremena na potragu idealnih proizvoda, donosimo ti pregled nekih od najboljih na tržištu.

1) OUAI CURL JELLY - 22 funte (Cultbeauty.com)

Elektriziranost je neprijatelj kovrča, ali ovo lagano gel- ulje je neprijatelj elektriziranosti. On djeluje tako da otežava vlasi pa vam kosa neće letjeti posvuda.

2) KLORANE ULTRA-NOURISHING SHAMPOO-CREAM - 20 dolara (Sephora.com)

Kovrčava kosa je najčešće neizmjerno suha, pa je treba kod svakoga čišćenja i hraniti. Najbolje je nabaviti šampon s prirodnim ekstraktima i kvalitetnim uljima koji će zaključati vlagu u vlasi.

3) BUMBLE & BUMBLE BB.CURL ANTI-HUMIDITY GEL-OIL - 30,45 eura (Lookfantastic.com)

Još jedno kvalitetno gel-ulje za kosu, ali ovo će spriječiti napuhanost kose kod vlage. Pritom, kosi neće dati onu šuškavu i hrskavu teksturu već će ostati nježna.

4) KERASTASE DISCIPLINE KERATINE THERMIQUE - 19,50 eura (Feelunique.com)

Kovrčava kosa je vrlo osjetljiva na vremenske promijene pa je ponekad još suša, nekad leti posvuda, a nekad je naelektrizirana i naprosto nemoguća za složiti frizuru. U tom slučaju trebaš zaštitu koja će ti omogućiti lakše oblikovanje tako da će ukoriti kosu do sljedećeg pranja.

5) BRIOGEO CURL CHARISMA RICE AMINO + AVOCADO LEAVE-IN DEFINING CREME - 18,50 funti (cultbeauty.com)

Ova krema za kosu bogata je zdravim masnoćama iz avokada koje će tvoje kovrče oblikovati i držati savršeno oblikovanima ostatak dana. Kreme za kosu su odlične za uređivanje kovrčave kose, pa ih se svakako isplati isprobati. 

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr