Idu li muškarci na kozmetičke tretmane?

Thinkstock / Spencer Davies
Prva pomisao kod kozmetičkih tretmana jesu žene koje odlaze u salone na razna uljepšavanja i dotjerivanje. Dugo vremena se muškarac u kozmetičkom salonu smatrao tabu temom, ali s modernijim vremenima bez problema dolazimo do zaključka kako je i muškarcima odlazak na kozmetičke tretmane postao uobičajena pojava. Jasminka Herceg iz Bliss studija za njegu lica i tijela objasnila je koliko je velik interes te koji su najtraženiji tretmani za muškarce.
Vidi originalni članak

Mnogi su uvjereni kako "pravi muškarci" ne posjećuju kozmetičke salone, ali to više nije tako. Naime, pravi muškarci brinu o svom izgledu i toga se ni najmanje ne srame. Svakodnevne obaveze, stres i nervoza ostavljaju tragove na svima, kako na ženskoj, tako i na muškoj koži i muškarci su odlučili tome stati na kraj.

'Moram priznati kako u našem salonu radimo s dosta muškaraca i jako volimo raditi s njima jer su jako disciplinirani. Žene puno više čitaju o svemu tome i imaju sto pitanja, dok to kod muškaraca nije slučaj. Oni dođu, obave svoje i zatim dođu na idući dogovoreni termin'', započinje vlasnica Bliss studija, Jasminka Herceg.

Pedikura i manikura sve popularniji

Nastavlja kako najčešće dolaze na čišćenje lica, posebice ako se radi o problematičnijoj koži. Također, masaže, saune i spa su jako popularne, a u posljednje vrijeme sve ih više dolazi na pedikuru i manikuru. Pred ljeto dolaze na red depilacije, najčešće leđa i prsa. Zbog visokih temperatura i pojačanog znojenja često zna doći do raznih upala i stoga su shvatili da depilacija može riješiti taj problem. Također, sportaši, plivači, triatlonci i atletičari dolaze jako često, ali kod njih je to više obaveza profesionalnog tipa.

Osim ove klasične ponude koja je u jednu ruku uniseks, postoje i posebni tretmani samo za muškarce. S obzirom na to da se muška koža razlikuje od ženske, njega muškog lica zbog toga zahtjeva nešto drugačiji pristup. Razina kolagena i elastičnih vlakana kod muškaraca je čak 16% viša nego kod žena. To njihovu kožu čini glatkom i otpornijom na bore, ali i drugačije reagira na određene preparate.

''Među tretmanima koji su samo za muškarce imamo posebnu njegu lica sa specifičnim kremama i maskama koje su specijalizirane za njegu muške kože. Poseban naglasak je stavljen na preparate za područje brade i iritacija koja se događaju uslijed brijanja. Također preporučujem tretmane C vitaminom koji su uvijek aktualni i daju pravu dozu energije i osvježenja koži'', objašnjava Jasminka.

Tretmani sve popularniji među tinejdžerima

Naglašava kako je mlađa populacija među brojnijim klijentima. Smatra jako pohvalnim da se od malih nogu dečke navikne kako su kozmetički tretmani jednako bitni kao odlazak zubaru, doktoru i sličnim aktivnostima koje se smatraju najnormalnijima i dijelom osobne higijene. Prvi puta im bude grozno, sram ih je i ponašaju se kao pravi tinejdžeri, ali čim vide rezultate – sami počinju dogovarati termine i preporučuju svojim prijateljima i kolegama u školi.

''Tinejdžersko doba je najosjetljivije, kako po pitanju kože, tako i psihe. Prištići i akne jako utječu na samopouzdanje koje se u toj dobi izgrađuje, a nakon što samo primijete napredak koji dolazi zahvaljujući tretmani, shvate koliko su takvi tretmani dobri za njih'', pojašnjava Jasminka.

Iako se znakovi starenja kod muške populacije pojavljuju nakon 40. godine života, pravilna njega protiv bora je nužna već od 30-ih. Jasminka nastavlja kako muškarci kod kuće često zanemaruju brigu o svojoj koži, a kada dođe do problema, može već biti i kasno pa su potrebni i jači tretmani. Ipak, i to se počelo mijenjati i muška higijena više nije samo tuširanje, pranje kose i zubiju, već se koriste i kreme protiv bora, hidratantne kreme, posebni balzami nakon brijanja i slično.

Bez obzira smatrate li da vam tretmani nisu potrebni, opuštajuće masaže za lice i tijelo ili tretmani s toplim esencijalnim uljima djeluju opuštajuće i potiču obnovu energije. Tijekom tih tretmana imati ćete i dovoljno vremena za opuštanje, a nakon tretmana osjećati ćete se svježe, revitalizirano, a i vaša koža će vam biti zahvalna.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr