Idealan make up i frizura za maturantice

Thinkstock / Spencer Davies
Mnoge djevojke uoči maturalne večeri prvi put osjete čari spremanja za ovako svečanu prigodu. Ovo je jedinstvena prigoda da se prepuste stručnim rukama koje će im pomoći da zablistaju, ali čak i ako idu kod frizera i vizažista postoje stvari na koje treba pripaziti. Sve o tome kako odabrati frizuru i make up otkrile su nam Jelena Đuranec, vizažistica i majstorica frizerka, te frizerka Iva Gaurina iz salona Hair couture.
Vidi originalni članak

Kako se mijenjaju trendovi u modi, tako se mijenjaju i trendovi u maturalnim frizurama i make upu. Nekada smo nosili komplicirane frizure s čvrsto oblikovanim kovrčama, a zatim je slijedila prava invazija savršeno ravne kose. Iva Gaurina iz Hair couturea otkrila je kako današnje maturantice trebaju biti sretne, jer se danas nosi sve, dok god je usklađeno sa stilom djevojke.

Frizure koje vama odgovaraju

"Ako je haljina bogata, frizura i nakit trebali bi biti što umjereniji i obrnuto: uz jednostavnu haljinu možete eksperimentirati s kosom. Djevojke svakako trebaju izbjegavati da izgledaju pretjerano sređeno i ukočeno, što će ih dodatno postarati, pa preporučujem da ipak ostanu vjerne svom svakodnevnom stilu. Jednostavna moderna frizura može učiniti čudo", naglašava Iva.

Ističe kako je posljednjih godina naglasak na ležernosti, pa maturantice najčešće traže kovrče na svim dužinama kose i oblicima frizura. Njih u stopu prate pletenice na sve načine, a za njima slijede neuredne punđe.

"Djevojke uglavnom dođu s idejom, ali isto tako žele čuti i mišljenje stilista. Stoga im u Hair couturu uvijek dajemo profesionalni savjet što im najbolje pristaje prema obliku lica i prema kvaliteti kose. Za neodlučne je najbolje isprobati nekoliko frizura i vidjeti što im dobro stoji i što im se sviđa", objašnjava Iva i kaže kako je za postojanu frizuru važno dati se u profesionalne ruke jer je dobar frizer najviše zaslužan za nju.

Savjetuje maturanticama da na sam dan maturalne večeri ne idu na bojanje kose niti na bilo kakvo kemijsko tretiranje, jer takve stvari treba napraviti tjedan dana ranije. Preporučuje i da dođete na dogovor i eventualnu probu frizure dan ranije. Frizera trebate zakazati na vrijeme, ali i ostaviti dovoljno vremena da dođete kući i u miru se i bez stresa uredite do kraja.

Prirodan make up s dozom drame

Maturalna večer je idealna prilika da zablistate više no inače! Glamurozan make up kakav pristaje uz vašu haljinu i frizuru skrenut će pozornost na vas.

"Ovogodišnji maturalni makeup trendovi stavljaju naglasak na prirodnu ljepotu uz malo dramatike. Da biste izgledali fenomenalno na tu veliku večer, najbolje je da budete svoji uz dašak glamura. Za djevojke koje se i inače šminkaju i osjećaju se pritom ugodno i prirodno preporučila  bih bezvremenski smokey eyes koji  može, a i ne mora biti dramatičan uz dodatak sedefastih nijansi koje su ponovno u modi", otkrila nam je Jelena Đuranec.

S druge strane, djevojkama koje se ne šminkaju savjetuju da idu s minimalno šminke na licu. Preporučuje neutralne, nježne i prirodne boje poput smeđe, bež, ružičaste i boje breskve. Za njih je dovoljna podloga koja će ujednačiti ten. Rumenilo, maskara i malo shimmera na jagodicama koji će im osvježiti lice, ali dati i malo glamura. Odvažnim djevojkama sugerira crveni ruž i neutralno našminkane oči.

"Najtraženiji lookovi su kod većine naših maturantica naglašene oči u smeđim, zelenim, ljubičastim nijansama koje naravno moraju biti prilagođene boji očiju i cijeloukupnom stylingu uz nježne tonove na usnama. Maturantice se odluče prepustiti u ruke profesionalnog vizažiste da im osiguramo cjelonoćni make up te šminku koji si inače ne bi znale same napraviti", dodaje Jelena.

Kada je odabir looka u pitanju, savjetuje da svakako trebate znati kakvu ćete haljinu, ali i frizuru imati. Haljina, make up i šminka moraju biti usklađeni kako bi efekt bio potpun. Morate odabrati i želite li naglasiti oči ili usta, jer nipošto ne biste smjeli naglasiti oboje.

"Želim naglasiti i kako redovita njega lica, čišćenje lica kod kozmetičarke te lijepo oblikovane i uredne obrve upotpunjuju make up. Osim toga, dobra šminka je svakako dobra podloga za svaku fotku, što nipošto ne smijete zaboraviti", za kraj je dodala Jelena.

Posjeti Miss7.24sata.hr