Frizerski virtuozi na Hairstyle News 2014 festivalu

Proljeće, koje samo što nije stiglo, uvijek je izvrsno vrijeme za promjene, a i opće je poznato da nikad niste dovoljno dobro odjeveni – bez izvrsne frizure. Ne možemo zamisliti bolje mjesto za istraživanje novih trendova od frizerskog festivala Hairstyle News 2014, koji će se ove godine održati 22. i 23. ožujka po prvi puta u Rijeci, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku te galeriji Kortil i dvorani hotela Neboder.
Vidi originalni članak

Ovo važno frizersko događanje već 10 godina, uvijek s početkom proljeća, okuplja frizere, frizerske škole, tvrtke i medije iz Hrvatske i regije, a ove 11. godine po prvi će se puta održati u Rijeci – gradu iz kojeg je ideja i potekla te tako još jednom okupiti svu frizersku elitu na jednom mjestu. Festival se sastoji od nekoliko različitih edukativnih seminara (stručni, poslovni i gledaj i uči), večernjeg programa i izložbeno promotivnog dijela. Profesionalci frizerske struke moći će sudjelovati u raznovrsnom stručnom programu od pet poslovnih predavanja na temu unaprijeđivanja poslovanja te je za njih pripremljeno i osam stručnih show nastupa, na velikoj pozornici, koji će predstaviti inspiracije za trendove u sezoni proljeće/ljeto za ovu godinu.

Gledaj i uči seminar, koji će biti održan na maloj pozornici, detaljno će objasniti najnovije tehnike šišanja i bojenja kose, a radionicu Korištenje društvenih mreža za frizere mogu posjetiti svi stručnjaci koji žele naučiti pravilno koristiti društvene mreže u svom poslovanju i tako ga unaprijediti. Isto tako, u sklopu festivala, održat će se i okrugli stol pod nazivom: Obrazovanje za stjecanje frizerskih kvalifikacija: jučer – danas – sutra!, na kojem će stručnjaci iz Hrvatske i Slovenije predstaviti trenutno stanje u hrvatskim srednjim frizerskim školama, uz slovenska obrazovna iskustva, te će se proanalizirati eventualne mogućnosti za promjene i poboljšanja. Uz stručnjake, Hairstyle News privlači i veliki broj građana, koji se sve više zanimaju za nove svjetske trendove u uređivanju kose te traže informacije o kvalitetnim proizvodima za njegu kose.

Sedam veličanstvenih kao kruna festivala

U sklopu večernjeg programa, u subotu 22. ožujka, kao kruna ovogodišnjeg festivala, na velikoj pozornici održat će se show program pod nazivom Večer s frizerskim ikonama. Po prvi puta na festivalu će nastupiti sedam legendarnih frizera koji su svojom stručnošću, izvrsnošću i radom nadahnuli mnoge generacije frizera u široj regiji.

Ovo probrano društvo sedam veličanstvenih čine Amir Bečirević (osnivač prve hrvatske frizerske akademije) i Mila Višnjić (jedna od začetnica engleskog stila šišanja u Hrvata) iz Zagreba; Aleksandar Demić (osvajač brojnih frizerskih nagrada i demonstrator) i Ratko Šobota (višestruko nagrađivani frizer i član Udruženja francuskih frizera visoke mode) iz Beograda; Mihaela Žavbi (državna prvakinja Jugoslavije, suradnica mnogih svjetskih frizerskih imena) iz Ljubljane; Mehmed Šabić (vlasnik sarajevske frizerske obiteljske tvrtke s 5 frizerskih salona, frizerskom akademijom te zastupstvom za poznate frizerske brandove i član Francuske akademije – Haute Coiffure Francaise) iz Sarajeva te Zoran Vukčević (edukativni direktor za centralnu Europu svjetske frizerske organizacije OMC te nekoliko puta proglašen njihovim najboljim svjetskim žirorom) iz Podgorice.

Svaki od ovih stručnjaka će se predstaviti 15-minutnim nastupom s jednim modelom, na kojem će demonstrirati svoje frizersko umijeće.

Generalni pokrovitelj festivala Hairstyle News 2014 je već drugu godinu zaredom Schwarzkopf Professional, a ovom velikom imenu u svojstvu pokrovitelja pridružili su se i Kemon, Subrina Professional i Revlon Professional. Podršku festivalu iskazat će i brojni izlagači te hrvatski i inozemni frizerski timovi i edukatori, a zbog svoje korisnosti u edukaciji frizera, te samim time i razvoja frizerske struke, festival ima preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, isto kao i Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore.

„Primarni cilj našeg festivala je edukacija frizera, te nam podrška frizerskih timova i edukatora, koji će nastupiti na ovogodišnjim festivalskim pozornicama, mnogo znači obzirom da su baš oni nositelji frizerske edukacije u regiji! Razvijanjem frizerskih, ali i nužnih poslovnih i menadžerskih sposobnosti želimo pomoći u ova – za poslovanje, teška vremena, te isto tako želimo omogućiti i dragocjeno druženje s kolegama iz cijele Hrvatske i regije, jer stručno se raste i kroz razgovore s kolegama, razmjenu informacija, iskustava, usporedbu različitih proizvoda i usluga. Mi, kao organizatori festivala, dat ćemo sve od sebe da sudionici odu iz Rijeke poslovno i privatno zadovoljni i ispunjeni!“ zaključio je začetnik i organizator Hairstyle News festivala Denis Vidović.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr